Restaurant Kellys
Image default
Bedrijven

Wat is serre aanbouwen?

Wanneer je een serre wil laten bouwen kun je kiezen voor twee verschillende opties namelijk een vrijstaande en een aangebouwde serre. Voor welke optie er wordt gekozen is afhankelijk waarvoor de serre gebruikt gaat worden.

De mensen die kiezen voor een serre aanbouwen hebben meestal meer ruimte nodig en willen op deze manier hun woning uitbouwen. Het verlengen van de woonkamer of keuken gebeurt heel vaak met serre aanbouwen. Het is een relatief goedkope manier van uitbouwen en er zijn veel minder vergunningen voor nodig. Dit is ook een optie dat op een relatief korte termijn kan gebeuren.

Voor serre aanbouwen wordt er eerst een offerte aangevraagd en een ontwerp gemaakt. Hierna word er een afspraak gemaakt waarna het bouwbedrijf aan de slag gaat. De eerste stap is de bestaande constructie van de woning aanpassen voor de serre aanbouwen. Het aanpassen van bestaande constructie neemt ook vaak de meeste tijd in beslag en hierna gaat het wat sneller. Dit komt doordat delen van de serre al gebouwd zijn en deze delen kunnen snel in elkaar worden gezet. Deze delen worden in de werkplaats gemaakt en daarna naar de locatie vervoerd waarna het in elkaar wordt gezet.