Restaurant Kellys
Image default
Bedrijven

Hou jij van Argentijns eten? Drie tips

Ben jij in Argentinië geweest en daar verliefd geworden op de keuken? Of ken je Argentijnse restaurants, omdat je daar in Nederland wel eens uit eten bent geweest? Of is de Argentijnse keuken überhaupt een nieuwe ervaring voor je? Ongeacht wat je kennis van en ervaring met de Argentijnse keuken is, we kunnen je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat als je hier nog hier gek op bent, je dit zult worden.

Welk eten dien jij echt wel eens uit te proberen? Er is veel om te leren kennen. In dit artikel helpen we je op weg bij het vinden van een gerecht in de Argentijnse keuken dat bij jou past.

Tip 1. Eet een mooie Argentijnse steak

Latijns Amerika – en Argentinië in het bijzonder – staat bekend om het geweldig goede vlees. Het is daarom niet verrassend dat de Argentijnse keuken het meest om bekend staat de steaks zijn.

Het mooie van hun keuken is dat het het vlees echt tot zijn recht laat komen. Je kunt allerlei richtingen op. Je hebt mooi rood vlees dat uit verschillende stukken van de koe komt en dat op verschillende manieren is bereid.

Een andere populaire manier om invulling te geven aan je Argentijnse avond is door spare ribs te bereiden. Dit lijkt misschien iets Amerikaans, maar het is minstens zo Argentijns als dat het Amerikaans is.

Tip 2. Argentijnse restaurants hebben ook alternatieven voor vlees

Ben jij een vegetariër of veganist? Of ben je wellicht een pescitariër of een flexitariër? Dan denk je misschien dat je Argentijns eten aan je voorbij moet laten gaan. Maar niets is minder waar. De Argentijnse keuken is net zo toegankelijk voor mensen die geen vlees willen eten als voor de carnivoren onder ons.

Een van de zaken waar Argentijnse restaurants ook in uitblinken zijn de mooie visgerechten. Daarnaast draait veel om (zoete) aardappel en mais. Latijns Amerika – en daarmee Argentinië – is ten slotte de regio waar deze groenten vandaan komen. Ga je Argentijns eten, probeer dan ook een van de gerechten uit die deze typisch Argentijnse groenten tot hun recht laten komen.

Tip 3. Probeer ook eens Argentijnse empanadas

Een andere typische Argentijnse specialiteit zijn empanadas. Dit zijn in deeg gewikkelde gerechten met vlees, vis of vegetarische ingrediënten. Veel Argentijnse restaurants hebben dit op hun menu staan. Wil je Argentijns eten laten bezorgen, dan kan dat natuurlijk ook. Mocht je naar Argentinië op vakantie gaan, dan kun je het daar gewoon in de supermarkt kopen.

https://elgaucho.nl/argentijns-eten/