Restaurant Kellys
Image default
Bedrijven

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Iedereen in Nederland kent de stad wel; Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en heeft bijna 700.000 inwoners. Er zijn heel erg veel mooie plekken te vinden in Amsterdam die zeker de moeite waard zijn. Op het internet zijn er veel websites te vinden met alle informatie over verschillende bezienswaardigheden, als je dus liever geen kaartje wilt kopen is dat een hele fijne oplossing ervoor.

 

Welke plekken zijn de moeite waard?

In Amsterdam zijn er veel mooie en populaire plekken te vinden. Een van de populairste plekken is het rijksmuseum. Dit is het grootste en belangrijkste museum van Nederland. In dit museum zijn de beroemdste kunstwerken te vinden, zoals de Nachtwacht. Midden in de stad ligt ook het van Gogh museum, dit is de plek waar de meeste schilderijen van Van Gogh te vinden zijn. Het Anne Frank huis is ook de moeite waard. In dit huis heeft Anne Frank samen met haar familie ondergedoken tijdens de tweede wereldoorlog. Het huis hebben ze nu ingericht als een museum waar je alle informatie kan lezen en bekijken over deze periode.

 

Amsterdam staat voornamelijk bekend om de grachten. Het is dus heel erg leuk om samen met je vrienden of familie een rondvaart te boeken. Hierdoor krijg je alle mooie straatjes en plekjes te zien. Tevens is het varen van een bootje op de grachten een hele gezellige en verfrissende activiteit in de zomer.

 

Winkels in Amsterdam

Er zijn heel erg veel winkels te vinden in de stad; lingeriezaken, kledingzaken of kleine boetiekjes. Lingerie kopen kan bijvoorbeeld bij de Hunkemöller of Victoria Secret. Als je graag mooie lingerie wilt kopen dan ben je in Amsterdam aan het goede adres. De Boetiekjes zijn ook de moeite waard om naar binnen te lopen, vaak vind je hier de uniekste kledingstukken!

https://dolcedonna.shop/collections/ondergoed-dames