Restaurant Kellys
Image default
Bedrijven

Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen

DE KRACHTIGE REINIGINGS METHODE VAN ULTRASOON

WAT IS ULTRASOON

HOE WERKT ULTRASOON

Ultrasoon reinigen is een manier van schoonmaken waarbij er gebruik word gemaakt van ultrageluiden in een geleidende medium als water en reinigingvloeistof. Het kan worden gebruikt met water alleen, maar voor een beter resultaat gebruik je ook reinigingvloeistof. Wanneer het geluidsterkte toe neemt in het ultrasoonbad, onstaat er een negatieve druk waardoor het vloeistof breekt in kleine waterdampbellen 

dat kan oplopen tot wel 10.000 bellen. Als deze waterdampbellen in een geluidsgolf komen zullen ze beginnen te trillen en groter worden, ze raken hierdoor instabiel en zullen imploderen. Wanneer een van deze waterdampbel implodeert onstaat er een kleine maar krachtige stroming. Wanneer alle waterdampbellen samen tegelijk imploderen ontstaat er een veel groter reactie, en dat is wat ze ultrasoon reinigen noemen. 

WAT MAAKT ULTRASOON SCHOON

Het schoonmaken kan in twee tot drie minuten klaar zijn. Het kan ook 20 minuten duren, het hangt allemaal af van het object dat schoongemaakt word. Deze reinigings techniek kan worden gebruikt om verschillende objecten te reinigen zoals, juwelieren, horloges, munten, goud, vuurwapen, en industrielen en electronische apparaten. De reactie die ontstaat bij het reinigings proces doordringt ook in alle micro openingen van een object. De bedoeling is om al het vuil te verwijderen. Het vuil dat verwijderd word kan varieren van stof, olie, verfvlekken, vet, bacterie, bloed en veel meer. Deze schoonmaak methode kan toegepast worden bij een variatie aan objecten waarvan sommige niet ontmanteld hoeven te worden. Object mogen niet rusten op de bodem van een ultrasoonbad, want dan kan niet elke gebied van het object grondig worden gereinigd. 

DE VELE VOORDELEN VAN ULTRASOON

Met ultrasoon reinigen kan je practice alles schoonmaken. De voordelen die de deze techniek met zich meebreng zijn oneindig. Het zorgt voor een effectieve reiniging. Het is meer doeltreffend en het is sneller dan andere schoonmaak methode, wat arbeid kosten vermindert. Het is de best oplosing voor precisie reiniging. Er kunnen veel objecten mee worden schoongemaakt waardoor je er ook thuis gebruik van kan maken. Vaak denken huiseigenaren dat hun eigendommen niet meer te redden is als er een brand is geweest, maar met deze techniek kan je objecten grondig reinigen die je normaal gesprokenzou weggooien. Dus het maakt niet uit wat voor soort objecten je hebt, als je een oplosing nodig hebt voor je schoonmaakbehoeften is ultrasoon techniek de beste oplossing.

https://vangeenen.nl