Restaurant Kellys
Image default
Vakantie

Zoek je een originele vakantiebestemming? Ga naar Lapland

Bij Lapland denk je al snel aan winterse kou en besneeuwde landschappen. Als je in de wintermaanden naar Lapland gaat, zul je dat ook zeker tegenkomen. Maar Lapland heeft zoveel meer te bieden. Ontdek zelf hoe origineel dit land is, voor een romantische vakantie voor twee of als bestemming voor het hele gezin. Klaar ervoor? Boek dan een Schiphol taxi, vliegtickets en lees verder!

Geniet van rust, ruimte en natuur

Voor welke invulling van je Lapland vakantie je ook kiest, genieten zul je zeker. Want wie wil er nu niet zijn vakantie midden in de natuur doorbrengen? In de winter ga je onder begeleiding van een ervaren gids op huskysafari waarbij je romantisch overnacht in een glazen iglo of een Lapse houten lodge. Met een beetje geluk zie je bovendien het noorderlicht tijdens je verblijf.

De sleerit met de honden combineer je eventueel met een tocht op een sneeuwscooter of je bindt langlauflatten onder. Hoe je je ook door Lapland verplaatst, tijdens je vakantie ben je even helemaal weg van de bewoonde wereld, waardoor je je een met de natuur voelt.

Vertrek voor zomers avontuur naar Lapland

Houd je van een warme strandvakantie, dan is Lapland waarschijnlijk geen aanrader voor je. Dat het in de winter koud kan worden, zal geen verrassing zijn. Maar ook in de zomer komt de gemiddelde temperatuur vaak niet boven de 20 °C uit. Aan de andere kant is dit de ideale temperatuur voor een actieve vakantie, ook als je met kinderen naar Lapland gaat. Veel van de accommodaties, zoals een vakantieresort of een vakantieappartement, bieden aan hun gasten diverse faciliteiten aan. Denk aan een sauna of een bubbelbad voor een moment van ontspanning na een actieve dag. Voor sportief vermaak heeft Lapland in de zomermaanden diverse opties. Waar je voor kiest, is natuurlijk ook afhankelijk van de omgeving waar je verblijft. Voor een dag op het meer huur je een roeiboot of een kajak. Uiteraard kun je ook de fjorden beklimmen of een gletsjerwandeling maken. 

Ga goed voorbereid op vakantie naar Lapland

Kijk voordat je een wandeling uitstippelt goed naar de begaanbaarheid en moeilijkheid van de route. Zeker als je met jongere kinderen gaat, is het natuurlijk belangrijk dat zij ook de hele wandeling zonder problemen uit kunnen lopen. Door je goed op je vakantie naar Lapland voor te bereiden, zorg je ervoor dat het een onvergetelijke, positieve ervaring wordt. Houd er rekening mee dat het in de wintermaanden – 20 °C kan worden. Draag veel lagen over elkaar om warm te blijven en zorg voor goede winterkleding als jassen, mutsen en handschoenen. Ga je in de zomer naar Lapland? Neem dan in ieder geval stevige wandelschoenen mee waarmee je, indien nodig, over modderige paden kunt lopen.