Restaurant Kellys
Image default
Vakantie

De meest mooie stranden in Sri Lanka. Hier moet je geweest zijn

Sri Lanka is een unieke en exotische bestemming waar veel te ontdekken is. De verzengende hitte en vochtigheid dwingen je naar de kustgebieden van Sri Lanka. Langs de zuidwestkust liggen verschillende mooie stranden, waar blauw water, snorkelmogelijkheden en surfgolven op je wachten.

Lees verder om te ontdekken welk strand bij jou past.

Beste stranden van Sri Lanka

Bentota

Bentota ligt in het zuidwesten, ongeveer 62 km ten zuiden van Colombo. Aan het prachtige strand Bentota liggen verschillende charmante hotelletjes met mooie accommodaties.

Geloof mij, veel inwoners van Colombo vinden deze plek een fijne escape in het weekend. Het is omringd met palmbomen en er hangt een serene sfeer. Er is hier veel te ontdekken: van kajakken en jetskiën tot boottochten, en nog veel meer.

Voordelen:

–          Familiaire omgeving.

–          Veel opties voor hotels.

Nadelen:

–          Het strand ligt redelijk ver van het vliegveld van Colombo af.

–          Op sommige momenten mag je het strand niet op.

Mirissa

Dit prachtige strand is omringd door palmbomen en heeft fijn wit zand. Het stand is de perfecte plek om te gaan zwemmen of surfen. Er liggen een aantal hotels en herbergen, een gevarieerde keus aan accommodaties. Veel touroperators in naastgelegen dorpjes bieden boottochten aan van december tot april. Ik zou je aanraden om in die maanden te gaan.

Voordeel:

–          Veel groter strand.

Nadeel:

–          Het heeft een klein, door het rif beschut gedeelte waar je het hele jaar door kan zwemmen.

Hiriketiya

Een beroemd gezegde onder toeristen is: twee pauzes, één strand. Dit is het strand van Hiriketiya in het kort. Het ligt in een tropische inham in het zuiden van Sri Lanka. De afgelopen jaren is het strand erg populair geworden vanwege de mogelijkheden om te surfen, de sfeer, markt, winkels, restaurants en hotels.

Voordelen:

–          Een strand met veel schelpen.

–          Fijne, gastvrije locals.

–          Prachtige omgeving bij de baai.

Nadelen:

–          Ligt vrij ver van het vliegveld van Colombo af.

–          Op sommige momenten mag je het strand niet op.

Om bij het strand van Hiriketiya (en een aantal andere stranden) te komen moet je ver rijden. Je kunt ook wat anders ontdekken.

Waarom hebben we iemand nodig om ons te rijden als we zelf kunnen rijden?

Er zijn veel verhuurbedrijven in Sri Lanka met goede service. Je kunt het best contact met ze opnemen, ze bieden complete vrijheid en een betaalbare optie voor de gehele vakantie. De prijs met chauffeur is ongeveer 30% hoger dan de verhuurprijs zonder chauffeur. De keuze is aan jou. Meer over autoverhuur in Sri Lanka hier: https://www.autoprio.nl/nl-sri-lanka/.

Het is ook mogelijk om in Sri Lanka zelf te rijden. Hiervoor heb je tijdelijke toestemming nodig om te mogen rijden. Dit kun je binnen 1-2 uur krijgen. Online vind je hier veel informatie over. Ga en ontdek. Kies wijs, wat jou het best past.

Laat ons jouw ideeën voor een vakantie in Sri Lanka weten. We horen graag of je één van de bovenstaande stranden gaat bezoeken!

https://www.autoprio.nl