Nieuwe artikelen

Wat is Cajun-kruiden en wat maakt het speciaal?

Afkomstig uit Louisiana, heeft de Cajun-keuken bijgedragen aan heerlijke en stevige maaltijden met een substantiële geschiedenis. De cajun-smaakmaker is geliefd bij velen over de hele wereld. Misschien heb je al eerder van deze specerij gehoord, maar als je er niet bekend mee bent, ben je hier aan het juiste adres om meer te weten te komen over deze rustieke seizoen mix. Als veel fijnproevers het kruid hebben gewaardeerd, wat maakt cajun-kruiden dan zo speciaal? Om die vraag te beantwoorden: de cajun-smaakmaker is een smaakvolle mix van specerijen en kruiden bestaande uit paprika, cayennepeper , uienpoeder, knoflookpoeder, tijm, zwarte peper en oregano.  

Cajunkruiden

Cajunkruiden is een specerij die zijn oorsprong vindt in Louisiana. De term “Cajun” kwam van de term “Acadian”, een groep mensen (meestal afkomstig uit Frankrijk) die naar Acadia emigreerde. Acadia was vroeger een kolonie van Frankrijk in het noordoostelijke deel van Noord-Amerika en wat nu de Canadese maritieme provincies New Brunswick, Nova Scotia en Prince Edward Island worden genoemd. Andere soorten kruiden kopen kunnen ook van pas komen bij het marineren van vlees of kip bijvoorbeeld.  

Waaruit bestaat Cajun-kruiden?

Cajunkruiden bevatten cayennepeper, paprika, zwarte peper, oregano, knoflookpoeder en tijm. Deze interessante mix van specerijen en kruiden zorgt voor een unieke smaak die goed samengaat met specifieke gerechten. Het kruid wordt meestal beschreven als een kruidige en aardse smaak. De gedurfde pittigheid die het bevat, komt van de mix van pepers, terwijl de andere kruiden verantwoordelijk zijn voor het vrijgeven van die aardse smaak.  

Wat zijn de kruiden die worden gebruikt in Cajunkruiden?

Aangezien cajunkruiden een verscheidenheid aan kruiden bevatten die aan de smaak zijn aangepast, zijn de meest voorkomende kruiden de bovengenoemde. Het smaakprofiel van cajunkruiden bestaat uit; cayennepeper, paprika, zwarte peper, oregano, knoflookpoeder, tijm, zout en tomaten. Om cajunkruiden te maken, meng je eenvoudig alle kruiden in een pot en kun je dit bewaren voor de volgende gerecht.   Geniet van deze enorm heerlijke kruiden bij het gebruik maken van in je keuken. We wensen je alvast heel erg veel eet smakelijk toe..;-)

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Restaurantkellys.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Italiaans restaurant in Breda voor zakelijke diners met klasse en rust

Zakelijk dineren draait allang niet meer om enkel eten. De omgeving, de service en de sfeer bepalen minstens zo sterk het succes van een afspraak. In Breda bevindt zich een locatie waar zakelijke gesprekken in een ontspannen setting kunnen plaatsvinden, zonder aan professionaliteit in te boeten. Barlucca, gelegen aan het Van Coothplein, combineert Italiaanse elegantie met gastvrijheid en discretie. Een stijlvolle omgeving waarin netwerken of het sluiten van een deal eenvoudiger wordt. Dit Italiaans restaurant in Breda biedt zowel overdag als ’s avonds een aangename plek om in rust te overleggen, zonder dat het formeel aanvoelt. Informeel tafelen met Italiaanse verfijning Wat dit restaurant bij uitstek geschikt maakt voor de zakelijke markt, is de combinatie van verfijnde keuken en toegankelijke sfeer. Geen stijf gedekte tafels of formeel gedoe, maar een warme, professionele uitstraling waarin gesprekken natuurlijk verlopen. Van een compacte zakenlunch tot een uitgebreid diner: de kaart biedt voor elke

Gepubliceerd door Restaurant Kellys.nl