Nieuwe artikelen

Wat is Cajun-kruiden en wat maakt het speciaal?

Afkomstig uit Louisiana, heeft de Cajun-keuken bijgedragen aan heerlijke en stevige maaltijden met een substantiële geschiedenis. De cajun-smaakmaker is geliefd bij velen over de hele wereld. Misschien heb je al eerder van deze specerij gehoord, maar als je er niet bekend mee bent, ben je hier aan het juiste adres om meer te weten te komen over deze rustieke seizoen mix. Als veel fijnproevers het kruid hebben gewaardeerd, wat maakt cajun-kruiden dan zo speciaal? Om die vraag te beantwoorden: de cajun-smaakmaker is een smaakvolle mix van specerijen en kruiden bestaande uit paprika, cayennepeper , uienpoeder, knoflookpoeder, tijm, zwarte peper en oregano.  

Cajunkruiden

Cajunkruiden is een specerij die zijn oorsprong vindt in Louisiana. De term “Cajun” kwam van de term “Acadian”, een groep mensen (meestal afkomstig uit Frankrijk) die naar Acadia emigreerde. Acadia was vroeger een kolonie van Frankrijk in het noordoostelijke deel van Noord-Amerika en wat nu de Canadese maritieme provincies New Brunswick, Nova Scotia en Prince Edward Island worden genoemd. Andere soorten kruiden kopen kunnen ook van pas komen bij het marineren van vlees of kip bijvoorbeeld.  

Waaruit bestaat Cajun-kruiden?

Cajunkruiden bevatten cayennepeper, paprika, zwarte peper, oregano, knoflookpoeder en tijm. Deze interessante mix van specerijen en kruiden zorgt voor een unieke smaak die goed samengaat met specifieke gerechten. Het kruid wordt meestal beschreven als een kruidige en aardse smaak. De gedurfde pittigheid die het bevat, komt van de mix van pepers, terwijl de andere kruiden verantwoordelijk zijn voor het vrijgeven van die aardse smaak.  

Wat zijn de kruiden die worden gebruikt in Cajunkruiden?

Aangezien cajunkruiden een verscheidenheid aan kruiden bevatten die aan de smaak zijn aangepast, zijn de meest voorkomende kruiden de bovengenoemde. Het smaakprofiel van cajunkruiden bestaat uit; cayennepeper, paprika, zwarte peper, oregano, knoflookpoeder, tijm, zout en tomaten. Om cajunkruiden te maken, meng je eenvoudig alle kruiden in een pot en kun je dit bewaren voor de volgende gerecht.   Geniet van deze enorm heerlijke kruiden bij het gebruik maken van in je keuken. We wensen je alvast heel erg veel eet smakelijk toe..;-)

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Restaurantkellys.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Comfortabele banken van mangohout: jouw nieuwe favoriete plek

Ben je op zoek naar een comfortabele bank die niet alleen lekker zit, maar er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan ben je hier aan het juiste adres! Banken van mangohout zijn zowel duurzaam als stijlvol.   Waarom kiezen voor mangohout?   Mangohout is een bewuste keuze voor duurzaamheid en esthetiek. Dit hout staat bekend om zijn robuustheid en unieke nerfpatronen, wat elke bank een eigen karakter geeft. Bovendien is mangohout milieuvriendelijk omdat het afkomstig is van bomen die hun vruchtproductie hebben beëindigd.   Duurzaamheid   In deze tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is een bank van mangohout een uitstekende keuze. Het hout is sterk en gaat lang mee, waardoor je jarenlang plezier hebt van je aankoop. Daarnaast draagt het gebruik van mangohout bij aan de circulaire economie, omdat de bomen pas worden gekapt nadat ze geen vruchten meer produceren.   Esthetiek   De natuurlijke schoonheid van mangohout maakt

Gepubliceerd door Restaurant Kellys.nl