Restaurant Kellys
Image default
Bedrijven

Maak je winkel of koffiehuis inclusiever!

Als eigenaar van een winkel of een café ben je waarschijnlijk vaak bezig met hoe je meer klanten kan aantrekken en zo je bedrijf kan laten groeien. Wat hierbij vaak wordt vergeten, is het inzetten op diversiteit. Denk dus na over of je winkel toegankelijk genoeg is, of je kleren in de juiste maten hebt, of je ook vegetarische en vegan opties verkoopt in je cafeetje of restaurant. We zetten voor jou graag even alles op een rijtje!

 

1. drempelhulp scootmobiel

Een heel belangrijke groep klanten zijn diegene die misschien wat minder te been zijn. Zij worden vaak vergeten. Dit kan zich manifesteren in dat er geen drempelhulp scootmobiel aanwezig is, dat zou ervoor kunnen zorgen dat klanten naar je huis kunnen komen. Dit wordt dus een fysieke barrière die je klantenaantal verminderd. Installeer daarom dus een drempelhulp scootmobiel, zodat iedereen gelijke toegang heeft tot je winkel of restaurant. Je boekhouding zal je dankbaar zijn!

 

2. Diverse maten

Wanneer je klanten hebt in je winkel, wil je natuurlijk dat ze vinden wat ze zoeken. Waar eigenaars vaak niet over nadenken is dat de normale kledingmaten niet iedereen passen. Het inkopen van grote maten, zelf al zijn het maar een paar stukken, zorgt ervoor dat je als winkel inclusiever bent, terwijl je ook een hele grote hoeveelheid aan potentiële klanten mogelijk maakt. Mensen zijn immers zeer dankbaar wanneer schoenen of een kleedje zijn in hun maat. 

 

3. inclusief eten

Een laatste manier om als café of restaurant inclusiever te zijn is door ook opties te voorzien voor mensen die niet het traditionele dieet volgen. Een heel goed voorbeeld iemand die vegetarisch of vegan eet. Probeer minstens één item op je menu te hebben dat aan hun eisen voldoet. Zo ben je inclusief! Een andere optie is om verschillende soorten melk te hebben om je lattes en cappuccino’s te maken. Het is namelijk vaak zo dat mensen misschien wel vlees eten, maar een voorkeur hebben voor plantaardige melk, omdat ze misschien lactose intolerant zijn of omdat het beter is voor hun huid. Dit is heel inclusief, terwijl er geen grote meerkost is!

https://drempelhulp.com/