Restaurant Kellys
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van koffie

Koffie is voor bijna iedereen wel het eerste drankje van de dag. En voor Nederlanders is koffie wel echt een grote favoriet. Wij Nederlanders drinken namelijk 150 liter koffie per jaar. Maar waar komt koffie nu eigenlijk vanaf? De koffieplant is eeuwen geleden voor het eerst is Ethiopië ontdekt, daar zijn mensen ook begonnen met het drinken van koffie. En over de eeuwen verspreidde koffie zich over de wereld. En het werd ook niet meer alleen thuis gedronken maar ook in koffiehuizen waar mensen bij elkaar kwamen om te kunnen kletsen.

In de 17e eeuw importeerde Europeanen meer koffiebonen uit Arabië. En rond 1615 werden ook in Engeland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland de eerste koffiehuizen geopend. In Nederland was het eerste koffiehuis in Amsterdam, en daarna volgde Den Haag. Doordat er wereldwijd meer koffiehuizen kwamen nam de vraag naar koffiebonen ook toe. En zo werd koffie een steeds populairder drankje.

 

Wat maakt koffie zo populair?

Koffie is dus zeer populair over heel de wereld maar waarom is dit zo? Als eerste houden mensen dus echt van de smaak van koffie. En ook de geur van koffie wordt zeer gewaardeerd. En sinds dat er zoveel verschillende bekende koffiehuizen zijn zoals Starbucks, is koffie drinken een hele andere ervaring. In dit soort koffie huizen bieden ze je zoveel koffie aan koud, warm, karamel smaak of een ander smaakje noem het maar op. Er zit natuurlijk ook cafeïne in de koffie en dit is nou ook eenmaal een stof die verslavend is. Daarnaast is koffie ook een sociale drank. Ben je op bezoek bij iemand krijg je altijd wel koffie aangeboden, zie je iemand naar een lange tijd zul je snel als eerste vragen om met een kopje koffie bij te praten. En tegenwoordig maak je koffie snel thuis met bijvoorbeeld een koffie abonnement op je favoriete koffiebonen.

 

Koffie in 2021

De populariteit van koffie is in de afgelopen jaren nog meer gegroeid. En je hebt tegenwoordig dus veel koffiehuizen zoals Starbucks, Coffee lovers en de McCafe. Hierdoor zijn ook veel verschillende soorten koffies ontstaan. Je hebt nu namelijk ook koude koffies met een smaak of koude zwarte koffie. Je hebt natuurlijk ook gewoon de klassieke koffies die iedereen kent, maar daar kan je bijvoorbeeld ook een smaakje indoen.

Daarnaast heb je ook steeds meer keuze uit veel verschillende soorten melk. Plantaardige melk, zuivelvrije melk en houdbare koeienmelk zijn de populairste melksoorten van nu.

In 2021 wordt het duurzaam produceren van koffie en eerlijke handel wel steeds belangrijker. Dit is zodat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor wat ze produceren.

Maar ondanks dat er veel koffiehuizen zijn worden we zelf ook steeds creatiever in het maken van koffie thuis. Met een koffie abonnement wordt je alle koffie thuis gebracht en kun je er dus zelf aan toevoegen wat je ook maar wilt. En met een koffie abonnement kun je ook luxere koffiebonen gebruiken.  

http://medellinsecret.nl/koffie-abonnement