Restaurant Kellys
Image default
Horeca

Ontvang een mooie Griekse wijn geproduceerd door een beroemde Griekse wijnmakerij

Hoewel Griekenland erg bekend staat als een land met zijn lange geschiedenis in oorlogen, filosofieën, mythologische goden, is het niet erg beroemd als het om wijn gaat. Het betekent echter niet dat Griekenland helemaal geen wijnmakerijen heeft. Sterker nog, in bijna alle slijterijen vind je een lekkere Griekse wijn. Het is omdat, hoewel Griekenland niet zo beroemd is als Italië, Frankrijk of Duitsland in het produceren van wijn, het op zijn eigen manier nog steeds behoorlijk goed is in het produceren van wijn. Voor degenen die van wijnen houden, moeten Griekse wijnen iets zijn dat heel bekend is. Maar hoe goed is die Griekse wijn? Laten we dat uitzoeken in de volgende uitleg.

 

Populairste Griekse wijnhuizen

Zoals eerder vermeld, is Griekenland op zijn eigen manier nog steeds behoorlijk goed in wijnproductie. Dit is te danken aan de bijzondere Griekse wijnhuizen die er in het land bestaan. Van de vele Griekse wijnhuizen die beschikbaar zijn, zijn er 4 die het populairst zijn. De eerste is Douloufakis, een Griekse wijnmakerij op Kreta met meer dan 10 hectare grond voor de wijnmakerij. De tweede is Argyros Estate, een wijnmakerij gerund door de familie Argyros die is gevestigd in Santorini. De derde is Lyrarakis, een andere Griekse wijnmakerij op Kreta met een zeer unieke werkwijze. De laatste is Palivou Estate, een Griekse wijnmakerij in de Nemea-regio die erg beroemd is in het verhaal van Hercules.

 

Wat is er zo speciaal aan Griekse wijn?

Net als andere wijnen uit andere landen maakt ook een lekkere Griekse wijn gebruik van inheemse druiven die alleen in het land van Griekenland worden verbouwd. Aangezien de Griekse wijnmakerijen die zijn genoemd en enkele andere zich in veel afzonderlijke regio’s in Griekenland bevinden, kan worden gezegd dat de Griekse wijn zelf zeer uiteenlopende smaken heeft. Dit komt omdat de druiven die in sommige regio’s worden verbouwd een andere smaak hebben dan die in andere regio’s worden verbouwd. Dat maakt elke Griekse wijnmakerij uniek en elke likeurliefhebber die Griekse wijn proeft, weet meteen de oorsprong van de wijn zelf, compleet met de specifieke regio van de Griekse wijnmakerij die de wijn heeft geproduceerd.

 

Waar kun je Griekse wijn krijgen?

Als je vraagt ​​waar je Griekse wijn kunt krijgen, is het eerste antwoord natuurlijk in Griekenland zelf. Als je echter niet de moeite kunt nemen om naar het land van Goden zelf te gaan voor vakantie of om andere redenen, kun je er gewoon een bij een slijterij halen. Heeft een slijterij bij jou in de buurt het niet, dan kun je het gewoon bestellen bij een online slijterij die je op internet kunt vinden. Het kan even duren, maar de Griekse wijn die je bestelt, wordt zeker thuisbezorgd.

 

Bron: Drinkrituals

 

https://drinkrituals.nl/griekse-wijn/