Een goed kassasysteem of POS (Point of Sale) systeem is onmisbaar in de horeca. Of je nu een kleine zaak hebt met enkele tafels, of meerdere ondernemingen: een goed systeem draagt bij aan het verlenen van een goede service. Bestellingen moeten snel en correct doorkomen, het voorraadbeheer geautomatiseerd en je wilt natuurlijk goede rapportages en inzichten kunnen verkrijgen. Het investeren in een goed kassasysteem voor in de horeca is daarom belangrijk. Maar hoe kies je nou een goed POS systeem? Wij leggen je dit graag in drie stappen uit. Stap 1: Type horecaNiet elk type horeca heeft dezelfde behoeftes. Een klein koffietentje met 1 medewerker zal minder functionaliteiten nodig hebben dan een restaurant met meerdere vestigingen en afhaalmogelijkheden. Daarom is het eerst belangrijk om je verwachtingen op te schrijven. Wat wil je met het kassasysteem kunnen doen? Welke hardware heb je nodig? Wil je aan klantenbinding kunnen doen d.m.v. klantenkaarten? En nog meer van dit soort vragen. Als je dat duidelijk hebt, kun je naar stap 2. Stap 2: Functionaliteiten van het kassasysteemWanneer je duidelijk hebt wat je van het POS Systeem verwacht kun je op zoek naar een systeem met de juiste functionaliteiten. Hieronder noemen wij een rij met functionaliteiten die je mee kunt nemen in je overweging.
Stap 3: BudgetHet laatste onderdeel is natuurlijk het budget. Want uiteindelijk lopen de kosten per aanbieder ver uit elkaar. Uitgebreidere POS systemen reken tot soms wel 209,- per maand aan kosten voor de software. Daarnaast moet je ook nog investeren in de hardware. Ook deze prijzen kunnen erg variëren. Doe daarom goed onderzoek naar de kosten bij de verschillende aanbieders zodat je zeker weet dat het systeem binnen jouw budget past. |