Restaurant Kellys
Image default
Kinderen

Een flessenwarmer voor je baby kopen

Een flessenwarmer voor je baby kopen

Het kopen van een Flessenwarmer is nog niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Zo zijn ze er in verschillende varianten. Om te beginnen heb je het warmtekussen wat meest milieuvriendelijke manier is. Het is een doek wat je om de fles heen bindt en daardoor warmt de babymelk op. Daarnaast heb je ook modellen die werken op stoom. Je doet een kleine hoeveel water in het reservoir en dit warmt dan vervolgens op. De stoom gaat als het ware om de fles heen waardoor hij warm wordt. Echter zitten daar wel nadelen aan zoals dat het flesje erg warm wordt en er ook veel voedingsstoffen verloren gaan. Het enige voordeel hiervan is dat ze meestal goedkoop zijn, voor de ouders die niet veel budget hebben te besteden. 

De meeste ouders kiezen voor het model wat met water werkt. Het voordeel daarvan is dat de melk gelijkmatig warm wordt en daardoor bereik je ook precies de temperatuur die je voorkeur heeft. Daarnaast gaan hierbij de voedingsstoffen ook niet verloren en dat is toch wel het belangrijkste. Je moet hier alleen wel wat geduld voor hebben, want het kan soms een paar minuten duren.

Waarvoor gebruik je een flessenwarmer?

Bij 5top krijgen wij vaak de vraag waarvoor je de flessenwarmer gebruikt. Het antwoord daarop is eigenlijk best simpel namelijk dat je het gebruikt voor het opwarmen van de melk die je aan baby geeft. Dit kan in poedervorm zijn met water, maar ook gewoon moedermelk. Er zijn ook mensen die beweren dat je hiervoor een magnetron kunt gebruiken, maar dit is niet gezond. Als je dat doet dan gaan er namelijk veel voedingsstoffen verloren en bovendien warmt hij het niet gelijkmatig.

Het voordeel van dit apparaat is dat het een stuk sneller klaar is. Daarnaast kun je ook precies de juiste temperatuur voor de babymelk halen. Het kan ook met warm water, maar dit duurt vaak erg lang en dan is het ook niet gelijkmatig warm. Je hebt dan een heet en koud gedeelte om je er een beeld bij te geven.