Restaurant Kellys
Image default
Eten en drinken

Wat maakt een wijn koelkast, uniek?

Als jij een nieuwe wijn koelkast wilt aanschaffen, dan kun je kiezen uit veel verschillende varianten. Soms kan het lastig zijn om het juiste model te kiezen, aangezien er zo ontzettend veel keus is. Belangrijk is het om te weten dat elke wijn koelkast zelf zijn unieke kenmerken heeft. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een wijn koelkast te kiezen met meerdere temperatuur zones waardoor je dus kunt genieten van wijn op verschillende temperaturen. Daarnaast zijn er nog meer unieke kenmerken van de wijnkoelkast die we in dit artikel zullen toelichten.

De absorptie koeling

Een van de unieke kenmerken van de wijn koelkast is de absorptie koeling. Deze koeling is gemaakt door middel van een specifieke techniek waardoor de traditionele wijnkelder zo goed als mogelijk wordt nagemaakt. Zo zorgt absorptie koeling ervoor dat ammonia wordt verhit, en heeft deze stof als eigenschap dat het tijdens het afkoelen warmte onttrekt. Het gevolg van deze unieke absorptie koeling is dat het alle warmte absorbeert, en dus er een 100% gesloten circulatie ontstaat. Hierdoor kan de wijn ten alle tijden op de juiste temperatuur blijven, en ook in de beste staat.

De compressor in de wijn koelkast

Een andere unieke eigenschap van de wijn koelkast is de compressor. Zeker de meer grotere wijn koelkasten zijn hier vrijwel altijd mee uitgerust. Deze compressor dient als een warmte pomp. Zo wordt er koelvloeistof verdamp in het koel element, onttrekt deze vervolgens warmte aan de omgeving, en wordt er vervolgens dit weer doorgeven naar de gesloten systemen. De gassen in de compressor worden samen geperst tot een vloeistof waarna de thermische energie vrijkomt, en dit zorgt ervoor dat er een juiste koeling is . De koel systemen met een warmtepomp compressor zijn erg krachtig, en hebben een groot temperatuur bereik. Ook zorgt de compressor ervoor dat de temperatuur van de wijn koelkasten ideaal blijft, op het moment dat je het besluit om deze te gaan inbouwen.

De thermo elektrisch techniek

Tot slot maakt de thermo elektrisch eigenschap, deze wijn koelkasten uniek. Het thermo elektrische principe van deze techniek komt van het Peltier effect. Dit bestaat uit verschillende metaal soorten op elektrische stroom. Dit zorgt voor een warmte verplaatsing. De techniek van thermo elektrisch wordt voornamelijk gebruikt bij kleinere koelapparaten. Zo zorgen ze ervoor dat de koelkast ideaal in temperatuur blijft, en ook zorgt het voor een goede energie verbruik. Tot slot hebben de wijn koelkasten ook een lucht circulatie, een koolstoffilter, en een luchtvochtigheidsregeling, om te zorgen voor een optimale luchtkwaliteit ten alle tijden van jouw nieuwe wijn koelkast in je huis.

Bron: Wineandbarrels