Restaurant Kellys
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een horeca koelkast?

Bij het aanschaffen van een horeca koelkast is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Er zijn namelijk verschillende modellen, die gemaakt zijn van verschillende materialen. Deze verschillen zijn zowel in de koelkast als in de deuren, waarbij er genoeg keuze is om jou in je behoefte te voorzien. Met de volgende tips helpen we je in de goede richting.

Denk goed na over de eigenschappen van de horeca koelkast

Hierbij is het handig om na te denken over het materiaal waar de horeca koelkast uit bestaat. Er zijn twee variaties qua materialen, je kunt een horeca koelkast in wit staal of RVS krijgen. Beide opties hebben verschillende voordelen. Zo is wit staal goedkoper, maar is RVS duurzamer en makkelijker schoon te maken.

Naast het materiaal van de koelkast, heb je ook verschillende opties voor de deuren van de koelkast. Er zijn horeca koelkasten met dichte deuren, maar ook glazen deuren behoren tot de mogelijkheden. De glazen deuren staan bekend als stimulans voor impulsaankopen. Daarom wordt de glazen variant vaak gebruikt voor dranken, maar het geeft ook overzicht in de keuken. Een dichte deur is echter beter geïsoleerd, waardoor je minder kosten kwijt bent aan energie. Ook kun je kiezen uit een enkeldeurs en tweedeurs koelkast.

Verder is het handig om rekening te houden met de afmetingen van de horeca koelkast. De koelkast moet immers passen op de plek die jij voor ogen hebt. Ook in de koelkast zelf moet alles op maat zijn, zodat jij je producten op een passende manier in de koelkast kwijt kunt.

Houd rekening met het gebruik

Hoe je een koelkast gebruikt is zeer belangrijk bij de keuze voor een exemplaar. Het is daarom handig om goed voor ogen te hebben waarvoor je de koelkast wilt gebruiken. Indien je bijvoorbeeld vis wilt bewaren in de koelkast, is het verstandig om een exemplaar te kiezen die kan koelen tot -2 graden. Deze opties zijn er bijvoorbeeld niet bij geventileerde koelkasten, die koelen boven het nulpunt.