Restaurant Kellys
Image default
Aanbiedingen

Houd hier rekening mee bij het gebruik van een vuurkorf

Een vuurkorf geeft veel sfeer in de tuin tijdens een zomeravond of in de winter. Het knetterende hout, het mooie vurenspel en de geur van vuur associëren veel mensen met gezelligheid. Er zijn veel verschillende vuurkorven in verschillende designs en formaten. Daardoor is er altijd wel eentje die bij jou in de tuin past. Tijdens het gebruik van de vuurkorf is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden tijdens het gebruik van de vuurkorf? Lees dan verder en kom erachter! 

Een geschikte plek 

Wanneer je gebruik gaat maken van de vuurkorf, is het belangrijk dat je deze stevig neerzet. Als je een goede plek hebt gevonden voor de vuurkorf, kun je controleren of deze stevig staat door deze aan te stoten. Wiebelt de vuurkorf vervolgens op en neer? Plaats dan viltjes of een stuk karton onder een van de pootjes. Ook is het niet verstandig om de vuurkorf op een tafel of plateau te zetten. Als de vuurkorf ergens opstaat, kan de vuurkorf omvallen en dat is natuurlijk gevaarlijk. 

De ondergrond 

Bij sommige vuurkorven kan er as onderuit vallen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het zoeken naar een geschikte plek. Heb je net een nieuw terras aangelegd met stenen of vlonders die niet goed tegen as kunnen? Dan kun je de vuurkorf beter op een andere plek neerzetten. 

Bepaal de plek 

Nu je weet waar je rekening mee moet houden als je een vuurkorf gaat gebruiken, kun je de vuurkorf een plekje geven. Heb je nog geen vuurkorf maar wil je er wel een? Dan kun je een kijkje nemen op de website van Tuinhaardxxl. Deze partij heeft een ruim aanbod aan vuurkorven en terrasverwarmers.

https://www.tuinhaardxxl.nl/