Restaurant Kellys
Image default
Eten en drinken

Bourgogne wijnen kopen

Wijn is van veel mensen de meest favoriete drank. Mensen halen bij feestelijke gelegenheden graag een fles wijn boven en drinken deze dan op met de mensen die ze liefhebben. Ook geven we graag anderen een lekkere fles wijn cadeau als zij iets speciaals te vieren hebben. Naast alle feesten die gevierd worden onder het genot van een glaasje wijn, drinken we deze drank ook vaak op andere, meer alledaagse momenten. Denk bijvoorbeeld aan een borrel, of een avondje met vrienden, of tijdens het diner. Kortom, wijn is een hele fijne drank voor feesten, maar ook voor alledaagse gelegenheden.

Wat is een Bourgogne wijn?

Als we spreken over wijn, dan spreken we natuurlijk niet over één specifieke soort wijn. Er bestaan echt enorm veel verschillende soorten wijnen. Eén van de bekendere soorten wijnen is de Bourgogne wijn. Deze wijn komt uit de franse wijnstreek Bourgogne en is gekend om de lekkere witte en rode wijnen die er worden gemaakt. Als je denkt aan deze wijnstreek, dan denk je meestal als eerste aan de pinot noir en chardonnay die hier gemaakt worden. De wijnen uit de Bourgogne streek zijn ook typisch op het gebied van smaak. De wijn is meestal enigszins transparant en er worden veel smaken zoals die van aardbei en cranberry gevonden. Dit is dan ook de reden dat veel mensen Bourgogne wijnen kopen!

Franse wijnen

Naast de wijnen uit de streek van de Bourgogne zijn er nog een hele hoop wijnen uit Frankrijk die erg populair zijn. De kans dat de wijn die jij tijdens een lekker avondje borrelen of een heerlijk diner drinkt een franse wijn is, is best aardig groot. Dat de Franse wijnen zo enorm beroemd en populair zijn, is op zich ook niet zo heel raar. Frankrijk is een van de grootste wijnproducenten ter wereld. Er wordt in dit land per jaar ongeveer 50 tot 60 hectoliter aan wijn geproduceerd, dit staat ongeveer gelijk aan 7 tot 8 miljard flessen wijn per jaar. Een hele hoop dus!

Een lekkere wijn voor elke gelegenheid

Zoals we allemaal weten worden wijnen heel vaak gedronken tijdens allerlei gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan feesten en partijen, maar ook aan borrels en dinertjes. Het is daarom altijd prettig om voor iedere gelegenheid een lekkere wijn in huis te hebben. Tijdens een borrel in de zomer drink je toch net wat andere wijn dan tijdens een winters diner. Het is daarom altijd handig om de aanbiedingen wat betreft wijn in de gaten te houden, zodat je lekker wijn kan inslaan en een voorraad kan maken voor iedere gelegenheid!