Restaurant Kellys
Image default
Eten en drinken

Wat zijn de voordelen van een kerntemperatuurmeter?

Heb je het weleens meegemaakt dat je vlees aan het klaarmaken bent en niet goed weet of het vlees gaar is of dat het juist langer in de oven moet blijven. Het is dan vaak gissen of missen om erachter te komen of het vlees klaar is. Je zit dan met een vork of mes in het vlees te prikken om te kijken of er nog wat bloed uitkomt.

Denk bijvoorbeeld aan al die keren dat je lekkere steak klaar maakte, maar nooit kon vertellen of het vlees al klaar was om geserveerd te worden. Het prikken in het vlees zonder dat het klaar is en zonder het eerst te laten rusten, resulteert alleen in het laten weg druppelen van alle sappen die het vlees nu juist zo lekker en sappig maken.

Je zou dan graag een andere methode willen gebruiken om te kunnen bepalen of het nu wel of niet tijd is op het vlees uit de oven te halen. Gelukkig is er hiervoor een perfect apparaat voor! Met een kerntemperatuurmeter kun je dit het beste doen.

Wat doet een kerntemperatuurmeter?

Een kerntemperatuurmeter geeft nauwkeurig aan wat de temperatuur van het vlees is en of deze al gereed is voor consumptie. Dit doe je simpelweg door de temperatuurmeter in het midden van het vlees te steken. Binnen de kortste keren zal jij instaat zijn om de correcte temperatuur af te lezen. Zorg er wel voor dat je de meter in het midden van het vlees steekt.

Het duurt namelijk het langs voor het midden van het vlees om gaar te worden. Steek je het bijvoorbeeld aan de zijkant dan kan het net zo zijn dat daar inderdaad gaar is, maar dat je tijdens het eten bemerkt dat het midden nog niet goed gegaard is.

Welk soort kerntemperatuurmeter is voor jou?

Het is altijd fijn om een kerntemperatuurmeter van Thermapen in huis te hebben. Het scheelt namelijk veel tijd om uit te vogelen of het vlees gegaard is of niet. Ook riskeer je niet het vlees te verpesten door er constant in de prikken met een vork of mes. Je zal niet riskeren dat de sappen uit het vlees druppelen. En zal op deze wijze dan ook beter kunnen genieten van het heerlijke en mals stuk vlees. Een kerntemperatuurmeter kun je ook gebruiken voor meerdere vleessoorten. Maak je een steak, een ki of een gehaktbrood, je kunt de kerntemperatuurmeter altijd uit de kast pakken voor wat assistentie.

Een temperatuurmeter heeft een handige digitaal display waardoor je de correcte temperatuur van het vlees snel kan aflezen. Je kunt de temperatuurmeter in elk soort geval gebruiken, of je nu aan het grillen, barbecueën, of in de keuken aan het koken bent op het gasfornuis. Ook zijn er meerdere soorten kerntemperaturen te koop. Zo kun je simpelere varianten kopen waarbij je de temperatuurmeter in het vlees steekt en deze na enkele seconden het temperatuur weergeeft.

Je hebt ook luxere modellen waarbij je de kerntemperatuurmeter kan instellen om een alarm af te laten gaan op het moment dat het vlees een bepaald gewenst temperatuur heeft bereikt.

https://www.thermapen.nl/