Nieuwe artikelen

Sour & wild ale bier

Sour & wild ale bier

Op zoek naar een andere smaak bier? Bier is er in talloze varianten. Maar ken jij al sour & wild ale bier? Bier met een verrassende smaak.

Een zuurtje in je bier

Deze bieren met een rijk historisch verleden hebben Vlaamse roots, zoals bijvoorbeeld de Lambiek of de Geuze. Sour&wild bieren zijn in steeds meer varianten verkrijgbaar en er is wereldwijd een snel groeiende groep liefhebbers.

Bieren kunnen op zo’n manier gebrouwen worden dat de smaak bewust zuurachtig wordt. Sour en wild ale bieren: een perfecte verfrissing voor alle tijdstippen en seizoenen.

Maar wat maakt een bier nou ‘’zuur’’ of ‘’wild’’? Want hoewel deze termen vaak in één adem genoemd worden, is het beslist niet één pot nat.

Wild ale

Wild bier wordt gemaakt met behulp van wilde gisten of andere wilde micro-organismen (bijvoorbeeld een stam van de Lactobacillus). De wilde gist kan gebruikt worden in plaats van de tegenwoordig gebruikte gecultiveerde gistsoorten (Saccharomyces Carlsbergensis of Saccharomyces Cerevisiae). Wilde en gecultiveerde gistvarianten kunnen echter ook samen toegepast worden.

Sour ale

Oké, dat is dus wild bier. Maar, is wild bier dan ook zuur? Vaak wel, maar niet altijd. Of bier een zuurachtige smaak krijgt, hangt af van de gebruikte gistsoorten en van de wisselwerking tussen de gist en de wort (suikerrijke, waterige oplossing voor het maken van onder andere bier). En dat kan ook bereikt worden met meer moderne gistsoorten.

Verfrissende verrassing

Sour wild ale is een licht bier, met een licht- tot donkergele kleur en is verkrijgbaar in diverse alcoholpercentages. Het bier kan flink variëren in zuurgraad. Aan Sour&wild ales worden vaak fruitsoorten toegevoegd voor een heerlijk frisse afdronk. Bij diverse gerechten waar vaak citroensap over gesprenkeld wordt, zoals bij vis, is de smaak van een sour biertje een echte aanvulling. Sour&wild ales zijn ook lekker als verfrissend zomerse dorstlesser.

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Restaurantkellys.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Voldoe aan de regels met HACCP-stickers

Als professional in de voedingssector weet je hoe streng de regelgeving rond voedselveiligheid is. HACCP-stickers vormen een belangrijk onderdeel van jouw administratie. Ze helpen je om producten correct te labelen, houdbaarheidsdata duidelijk te vermelden en processen inzichtelijk te maken. In combinatie met diepvriesstickers zorg je ervoor dat ook ingevroren producten volledig voldoen aan de gestelde eisen. Door te werken met de juiste houdbaarheidsstickers voldoe je aan de HACCP-wetgeving én creëer je rust en overzicht in je werkomgeving. Het gebruik van HACCP-stickers is geen formaliteit, het is jouw bewijs dat je hygiëne en veiligheid serieus neemt. Zekerheid bij iedere controle Inspecties kunnen onverwacht komen, maar met diepvriesstickers en HACCP-stickers ben jij daar altijd op voorbereid. De wetgeving verplicht je om traceerbaarheid, houdbaarheid en opslagomstandigheden duidelijk te registreren. Dankzij deze houdbaarheidsstickers toon je eenvoudig aan dat jouw producten correct zijn behandeld en opgeslagen. HACCP-stickers helpen je om processen te documenteren volgens de

Gepubliceerd door Restaurant Kellys.nl