Restaurant Kellys
Image default
Bedrijven

Eten bestellen tijdens het afvallen? Dat kan met deze 4 tips!

Wil je eens een keer een lekkere makkelijke maaltijd voor 1 persoon bestellen? Gewoon omdat je alleen thuis bent en daarom geen zin hebt om te koken? Of omdat koken een keer helemaal niet uitkomt? Dan heb je tegenwoordig genoeg keus. Zeker nu tijdens de coronacrisis zien we dat steeds meer restaurants een bezorgservice opstarten. Aanbod genoeg dus. Maar wat nou als je aan het afvallen bent? Dan ben je wellicht bang dat je door die ene keer eten bestellen de verleidingen niet meer kan weerstaan en direct al je goede werk van de afgelopen weken en maanden teniet doet. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. In dit artikel geven we 4 tips hoe eten bestellen en afvallen gewoon samen kunnen gaan. 

  1. Kies een geschikt restaurant 

Het grootste voordeel van online eten bestellen is dat het aanbod tegenwoordig ontzettend groot is. Daardoor wordt het steeds eenvoudiger om een geschikt restaurant te vinden. En dat levert direct een voordeel op tijdens het afvallen. Want niet alle restaurants bieden enkel ongezonde maaltijden aan. Er zijn ook zat restaurants die gezonde opties op de menukaart hebben gezet. 

Daarom is het aan jou de taak om de menukaarten van restaurants bij jou in de buurt te vergelijken. Gelukkig is dit zeer eenvoudig met het gebruik van een bezorgplatform. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt direct binnen in handbereik. “Wat eten we vanavond bij butlon?” 

  1. Vermijd snelle koolhydraten 

Maar wat zijn nou echt gezondere keuzes wanneer je aan het afvallen bent? 

Veel restaurants serveren maaltijden met aardappels, pasta, rijst, friet en brood. Hoewel dit natuurlijk heerlijk is, behoren zij wel tot de snelle koolhydraten. En iedereen die aan het afvallen is weet dat je dit soort voedingswaren beter kunt vermijden. 

Gelukkig beschik je bij de meeste restaurants over de mogelijkheid om extra groentes of salades te bestellen. Geef aan in de notities van je bestelling dat je liever geen andere bijgerechten ontvangt. Zo kan je ook niet in verleiding gebracht worden. 

Bestel bij voorkeur mager vlees, vis of een eiergerecht met veel groenten. Wil je toch een portie rijst bestellen? Bekijk dan of het ook mogelijk is om zilvervliesrijst te bestellen. Probeer je porties tevens te verkleinen. Bij online eten bestellen ontvang je vaak veel grotere porties dan je normaal gesproken zelf zou opscheppen. Ga dan ook niet overeten, maar bewaar eventuele leftovers voor de volgende dag. Zo vermijd je onnodige calorieën. 

  1. Laat de sauzen apart bezorgen 

Heb je zin in Thais of Chinees eten? Neem dan contact op met het restaurant en laat de sauzen apart bezorgen. Over het algemeen zijn deze cuisines namelijk prima te combineren met het afvallen. Veel gerechten bevatten mager vlees, vis en veel groentes. De enorme hoeveelheid saus maken deze gerechten echter weer enorme dikmakers. Door de sausjes apart te houden, kun je deze zelf doseren waardoor je meer calorieën spaart. 

  1. Een dagje cheaten mag best 

Heb je helemaal geen zin om iets gezonds te eten? Wees dan gerust: een dagje cheaten mag namelijk best. Hierbij gooi je echt niet al je harde werk van de afgelopen tijd weg. Zolang je het niet overdrijft zal je weinig verschil op de weegschaal merken. Bovendien kan een keertje eten bestellen Amsterdam noord ook helpen om je cravings tegen te gaan. Hierdoor hou je je dieet uiteindelijk weer veel beter vol.