Restaurant Kellys
Image default
Eten en drinken

Nederlandse biertjes en drankjes zijn helemaal in!

Nederlandse bieren zijn in trek!

Nederlanders zijn van oudsher altijd al echte bierliefhebbers geweest, echter de afgelopen decennia zijn de verkoopcijfers van bier en soorten bier enorm toegenomen. De populariteit van bijvoorbeeld speciaal bieren is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Er is ook een enorme toename te zien in merken speciaalbier en dat heeft meerdere redenen.

 

Speciaalbieren voor mannen en vrouwen

Waar vroeger vooral bier werd gedronken door mannen is bier ondertussen ook erg in trek onder vrouwen. Waar vrouwen vroeger uit deftigheid vooral geen bier dronken is dat de afgelopen 10 jaar veranderd. Vrouwen zijn inmiddels ook bier gaan drinken of zelfs gaan brouwen, hiermee is de afzetmarkt voor bieren en speciaalbieren enorm toegenomen. Nederland kent tientallen verschillende speciaalbier merken waarbij kleine brouwerijen hun eigen bier maken. Dit bier kan bijvoorbeeld bekend zijn in een bepaalde regio of onder een bepaalde groep mensen. 

 

Jongeren drinken meer bier

Ook jongeren zijn de afelopen jaren meer bier gaan drinken. Onder studenten bijvoorbeeld is bier de nummer 1 gedronken drank. Bier is niet alleen goedkoop maar is vaak ook overal beschikbaar. Zo weet iedere student dat een biertje vaak wel te krijgen is. Daarnaast zijn er door de bekendheid van drankspellen en bierspellen steeds meer redenen bedacht om een biertje te nuttigen. Daarnaast zijn er op feestjes ook vaak verschillende soorten bier te krijgen en kunnen sommigen door bierspellen wel meer dan 12 biertjes per avond drinken. Alcohol gebruik gaat vaak ten koste van de gezondheid op latere leeftijd, dus ook aan onze studenten het bericht; drink met mate!

 

Bier blijft de meest gedronken drank van Nederland

Over het algemeen zijn Nederlanders steeds meer gaan drinken, dat terwijl de prijzen zijn gestegen afgelopen jaren. We zijn dus als Nederlanders bereid meer te betalen voor ons biertje dan vroeger. Vanaf 16 jaar wordt er in Nederland al bier gedronken dit lijkt soms onverantwoordelijk maar word vaak teoegstaan door de ouders. Dit leid ertoe dat op latere leeftijd er ook veel bier drinkers zijn onder volwassenen.