Restaurant Kellys
Image default
Dienstverlening

Meterkast vervangen door een goede elektricien

Door de ruime keuze wat elektriciens betreft, is het nog niet zo gemakkelijk de juiste te vinden. Bij de meterkast vervangen wil je natuurlijk iemand die verstand van zaken heeft en je wellicht ook advies kan geven. Wat vooral belangrijk is om niet naar prijsverschillen te kijken, maar meer waarde te hechten aan betrouwbaarheid en welk werk er wordt geleverd. Bekijk de reviews, als de website daarover beschikt. Zoek ook uit hoe de klachtenregeling is en verzekering te vertrouwen is. Denk er ook aan dat de kosten vooraf bekend horen te zijn, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Even een telefoontje plegen naar het bedrijf en dan kun je meteen aanvoelen of het goed klikt of niet.

Denk ook aan zonnepanelen

Als je je meterkast vervangen gaat, denk er dan ook eens aan om zonnepanelen aan te sluiten op de meterkast. Het grote voordeel hiervan is dat een deel van de zonnestroom direct verbruikt wordt en de rest teruggaat naar het elektriciteitsnet. Om zonnepanelen aan te sluiten is een omvormer, een elektrisch apparaat, nodig. Deze wordt meestal in de schuur of garage geplaatst. De kabel die van de omvormer naar de meterkast loopt, heeft het liefst een lengte tussen de 15 en 20 centimeter. Als je een 3- fase meterkast hebt, dan kun je gewoon een 3- fase omvormer plaatsen. 

Aandachtspunten bij het zelf vervangen van de groepenkast

Zelf de meterkast vervangen is vaak geen goed idee, maar de groepenkast zelf vervangen is alleen een goed idee als je technisch onderlegd bent en verstand hebt van wat je gaat doen. Als er iets fout gaat, kan dit brand veroorzaken, iets wat de verzekering niet vergoed. Natuurlijk is het allerbelangrijkst voordat je begint, de stroom uit te schakelen. De stappen zijn niet ontzettend moeilijk, maar je moet goed weten wat bij wat hoort. Vaak is het toch verstandiger dit klusje uit handen te geven.