Restaurant Kellys
Image default
Gezondheid

Je stresshormoon over gebruiken

Vervelend stresshormoon kan heel erg handig zijn voor bepaalde situaties. Je hebt je stresshormoon namelijk nodig voor bepaalde situaties. Het geeft je namelijk erg veel adrenaline. Zo kan je je beter concentreren in bepaalde situaties. Het is dus erg belangrijk dat je jouw stresshormoon niet over gebruikt. Je hebt hem namelijk nodig in bepaalde situaties en als je je stresshormoon over gebruikt heb je hem niet meer voor die situaties. Ook wordt je lichaam erg moe van het over gebruiken van je stresshormoon. Dit kan ervoor zorgen dat je deze hormoon niet meer gaat aanmaken. Dit kan er dan voor zorgen dat je een burn out krijgt.

 

Hyperventilatie

 

Als je teveel stress het kan je last krijgen van chronische hyperventilatie. Teveel van je stresshormoon aanmaken kan je lichaam in erg veel stress brengen. Hierdoor kan je vaker last gaan krijgen van hyperventilatie. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn. Daarom is het belangrijk dat als je je stresshormoon teveel gebruikt te proberen dit te dalen. Zo verklein je de kans op chronische hyperventilatie. Wat natuurlijk heel erg fijn is. Je stresshormoon moet je namelijk goed gebruiken voor belangrijke situaties. Zodat je goed die presentatie kan geven.

 

Preventie

 

Het overgebruiken van je stresshormoon moet je zeker niet doen. Maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt natuurlijk geen controle over je stresshormoon. Daarom is het erg belangrijk dat als je merkt dat je last hebt van stress dat je hier iets aan probeert te doen. Zo kunnen ademhaling oefeningen je erg goed helpen. Als je je stresshormoon teveel gebruikt kan je namelijk makkelijk in een burn out komen. En dit is natuurlijk helemaal niet fijn en zeker niet iets wat je wil. Daarom is het belangrijk dat je op tijd aangeeft als je last hebt van stress, zo kan je jouw stresshormoon niet overgebruiken.