Restaurant Kellys
Image default
Gezondheid

Honing – zo veel meer dan alleen lekker

Het is lekker in de thee of melk, heerlijk als zoet tussendoortje op een cracker of zo direct snoepen vanuit de pot. Werkelijk om je vingers bij af te likken. Dit vloeibare goud kan zo veel meer zijn dan alleen lekker. We hebben het over….honing!

Natuurlijke bron van suikers

Last van een te lage bloedsuikerspiegel? Grijp dan vooral niet naar een suikerklontje of druivensuiker tablet. Honing zit boordevol NATUURLIJKE suikers en kan je dezelfde oppepper geven. Doordat honing met zorg en toewijding wordt gemaakt door de bijen en met zorg wordt gewonnen door de imker blijven de natuurlijke suikers behouden. Niks geen kunstmatige geur of smaakstoffen maar een puur product vanuit de natuur.

Natuurlijke pleister

Vorige generaties kennen honing behalve als voedingsmiddel ook om zijn genezende werking.
Door de hoge concentratie van suiker en actieve enzymen kan honing helpen bij het herstellen en zelfs ontsmetten van (oppervlakkige) wondjes. Het verzacht het brandende gevoel bij schaafwonden en helpt de huid sneller te herstellen. Veel crèmes en zalfjes voor wondherstel bevatten honing als ingrediënt maar pure honing doet vaak net zo goed haar werk.

Honing kopen doe je trouwens lekker vanuit je luie stoel, want er zijn tegenwoordig zat van specialisten online te vinden.

Keelpijn

Zeker wanneer de R in de maand voorkomt grijpen veel mensen naar de honingpot. Last van een kriebel in de keel of lichte irritatie, honing kan dit snel verhelpen. Een theelepel honing puur als directe verzachting of een kop thee met honing wordt het meeste gebruikt. Echter om je weerstand te boosten zijn er zó veel meer toepassingen waarbij je honing kan gebruiken.

Probeer bijvoorbeeld eens een citroen uit te persen en dit sap met wat gekookt water en een flinke schep honing te drinken. De vitamine C uit de citroen is een perfect team met de honing. Het drankje zal eventuele klachten verzachten en je ook nog eens extra ondersteunen.

Gouden masker

Een dure behandeling bij de schoonheidsspecialiste voor je droge huid. Onderschat de kracht van honing niet en probeer eerst eens een masker van pure honing. Neem lekker wat tijd voor jezelf en breng wat honing aan op je gezicht, laat dit ongeveer 20 tot 30 minuten zitten en je zal versteld staan van het resultaat. Het ziet er wellicht wat apart uit maar gedurende deze 20 tot 30 minuten ontsmet en verzorgt de honing je huid en zal het je poriën verkleinen. Spoel je gezicht na de behandeling af met warm water en scrub eventueel na om alle honing te verwijderen.

Zo veel toepassingen

Zoals je hebt kunnen lezen kan je met honing alle kanten op. Geef dit lekkere en gezonde vloeibare goud een kans en je zal niet meer anders willen!