Restaurant Kellys
Image default
Horeca

Heerlijk Catering in Beuningen bestellen?

 Wil ook lekker Surinaams eten thuis? Dat kan bij catering Beuningen. Wij maken de heerlijkste roti, elke dag vers. Wil je ook een heerlijk eten thuis? Kijk op de website voor alle soorten roti die wij aanbieden. Wij hebben een bezorgservice en met Catering Beuningen haalt u het lekkerste eten in huis.

Wat is roti?

Catering Beuningen is gespecialiseerd in roti. Maar wat is het? Roti is een Indiase broodsoort en is een algemene benaming voor alle vormen van brood (in grote delen van India, Indonesië, Maleisië en Pakistan). Roti is dan een (ongerezen) plat brood, zoals de Indiase naan. In Nederland kennen we roti vooral als Surinaams gerecht: een soort pannenkoek, geserveerd met aardappelen, een hardgekookt ei, kip kerrie en kousenband. Roti eet je met je handen: een scheurt een stukje roti, en dat gebruik je om vlees en groenten mee op te pakken. De bijgerechten van de roti (het vlees, de kousenband) worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen (het lijkt een beetje op curry).  Als je kiest voor Catering Beuningen krijg je een complete maaltijd met alles er op en eraan.

Waar komt roti vandaan?

Veel mensen vragen het zich af. ‘Waar komt roti vandaan’? Roti is duizenden jaren geleden ontstaan in India. De rotivellen worden in India gebruikt als basisvoeding. Dit komt omdat het heel simpel te maken is en je het niet hoeft te laten reizen. De basis ingrediënten  in de Oosterse landen voor rotivellen zijn: volkorenmeel, water en wat zout. Roti is een eeuwen oud recept waarvan gedacht word dat het Surinaams is maar eigenlijk uit India komt. Het duizenden jaren ouden recept is in India bedacht en door de slavenhandel in Suriname terechtgekomen. Tegenwoordig is roti niet meer weg te denken uit de Surinaamse keuken. Eet ook heerlijk roti thuis, roti bestellen bij Catering Beuningen dan ook zo gedaan.