Restaurant Kellys
Image default
Eten en drinken

Een effectieve teamlunch organiseren

De voordelen van een teamlunch zorgen voor veel meer dan een goede binding. Het is bewezen dat het relaties met collega’s helpt op te bouwen en de algemene sfeer in en buiten het kantoor te verbeteren. Dit zorgt voor de verhoging van het moreel en de productiviteit tijdens de kantooruren.

Het organiseren van een borrel of lunch biedt ook extra gezondheidsvoordelen, even achter je bureau vandaan, zorgt ervoor dat mensen zich fitter gaan voelen. Zorg ervoor dat je werknemers of collega’s minsten 1 uur achter het scherm vandaan komen. 

Het voorbereiden van een lunch of borrel kan lastig zijn. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden en in deze blog geven we jou de juiste tips.

Kies een maaltijdplan dat bij iedereen past

Om alles uit een teamlunch te halen, moet je alle behoeften op een rij hebben. Er is niets erger voor het moreel dan dat iemand wordt buitengesloten, omdat je vergeten bent om te kijken of het gekozen menu bij iedereen aansluit.

Zorg dus dat je een lijst hebt met de voedingsbehoeften van je team, zoals; gluten, koosjer of halal.

Om persoonlijke opstootjes te voorkomen omtrent voedselvoorkeuren, maak gebruik van verschillende dagen waarop een bepaald voedsel wordt gepresenteerd. Door het organiseren van een vleesvrije of glutenvrije dag, zorg je ervoor dat de bewustheid omtrent deze moeilijke kwesties wordt vergroot.

Bestel is een gerecht zoals vleesvrije sushi en de groentes juist te proberen. Om je medewerkers / collega’s te laten zien dat allergievrij of glutenvrij niet betekent dat het geen smaak heeft. 

Informeer je werknemers en cateraar op tijd

Een teamlunch is alleen relevant als iedereen aanwezig kan zijn, dus zorg ervoor dat alle benodigde ruim van tevoren geïnformeerd zijn. Door je medewerkers of collega’s te informeren over een leuk uitje, zorgt op dat moment al voor enthousiasme en een betere werksfeer. Je zult zien dat iedereen geïnteresseerd is en met elkaar praat over het uitje.

Het contacteren van een cateraar moet je ruim van tevoren doen, mede om een goede ruimte te kunnen vinden en bijzondere behoeften in kaart te brengen. Het kan moeilijk voor cateraars zijn om de juiste producten te vinden en de bestelling te vervullen.

 

Eet en introduceer tegelijkertijd

Het introduceren van nieuwe informatie omtrent de organisatie of klanten kan enorm effectief zijn tijdens een lunch of borrel. Je kunt zelfs een relevant persoon uitnodigen, om een informele presentatie te geven, terwijl alle anderen hun lunch nuttigen. Vergroot hun hersenkracht met een vers gemaakte sushi-schotel vol met de favorieten van iedereen.

https://www.yourchoicecatering.nl/catering-amsterdam/