Restaurant Kellys
Image default
Aanbiedingen

Drukwerk voor je huwelijk

Je bent ten huwelijk gevraagd, ja gezegd natuurlijk en jullie hebben een datum gepland waarop jullie gaan trouwen! Gefeliciteerd! Dan wordt het in eerste instantie tijd om een tijdstip te reserveren bij het gemeentehuis waar jullie willen trouwen. En daarna ga je kijken voor een perfecte locatie waar jullie de receptie, het huwelijksdiner en het eindfeest willen gaan geven. De locatie van jullie trouwdag bepaalt gelijk de hele sfeer voor de dag want daar zullen jullie de meeste tijd doorbrengen en misschien ook wel de foto’s maken. Dus wel zo belangrijk om hier goed over na te denken.

Huwelijksdiner, hoe deel je de tafels in?

Het huwelijksdiner is een bijzondere moment. Veel bruidsparen kiezen ervoor om met een klein gezelschap te dineren maar natuurlijk kan je, als je budget het toelaat, ook een groot gezelschap uitnodigen. Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe belangrijker het wordt om dit vooraf goed te organiseren. Het plannen van een huwelijksdiner is best een lastige en ingewikkelde klus. Het maken van een tafelschikking is dan wel een absolute must. Een tafelschikking houdt eigenlijk in dat je vooraf bepaalt hoeveel gasten er komen, en als je weet hoeveel gasten er aan een tafel kunnen zitten dan kun je de gasten gaan verdelen over het aantal tafels. Wil je je collega’s, familie en vrienden in groepjes bij elkaar? Of wil je alles juist een beetje verdelen zodat iedereen elkaar leert kennen. En misschien zijn er ook wel familieleden of collega’s die elkaar niet kunnen uitstaan… die kun je dan maar beter ver uit elkaar plaatsen. Er zijn hiervoor een aantal items die je kunnen helpen dit te stroomlijnen. 

Welkomstbord om je gasten welkom te heten

Aan het begin van de eetzaal kun je een welkomstbord plaatsen om je gasten welkom te heten, bij Koningkaart hebben ze diverse ontwerpen. Daarop kun je ook gelijk de tafelschikking plaatsen. Het handigste is dat je alle tafels vooraf een nummer geeft. Op de tafels zelf kun je dan tafelnummerkaartjes plaatsen met groot het nummer. Deze kaarten laat je natuurlijk in dezelfde stijl als je trouwkaart ontwerpen. En bij de tafel aangekomen kun bij iedere plek een klein tafelkaartje met de naam van gast erop leggen. Zo heeft iedereen z’n eigen, door jullie van tevoren vastgestelde zitplek. Deze kleine tafelkaartjes bestel je natuurlijk in dezelfde stijl als de rest van je trouwhuisstijl. Ook hier heeft Koningkaart diverse collectie voor.

Wat wordt er geserveerd op jullie trouwdag?

En dan heb je nog het diner zelf. Wil je dit laten opdienen door het personeel van het restaurant of kies je voor een buffet waarbij je gasten zelf hun eten kunnen halen. Een geserveerd diner is vaak wel wat chiquer, en je gasten lopen niet steeds van tafel heen en weer. Een combinatie is ook mogelijk, je laat bijvoorbeeld voor- en hoofdgerecht door het restaurant serveren en het nagerecht doe je in de vorm van een buffet. Zo kun je van alle voordelen profiteren. Op tafel kun je dan weer een mooie menukaart plaatsen zodat je gasten vooraf weten wat er gaat gebeuren.

https://koningkaart.nl/trouwhuisstijl