Restaurant Kellys
Image default
Huishoudelijk

De Slimste Mens 2014/2015 en de gratis app downloaden

De Slimste mens is een quiz die wordt uitgezonden op de zender NPO2 en is in handen van de KRO/NCRV. Dagelijks doordeweeks wordt het programma in december 2014 en een deel van 2015 uitgezonden vanaf 20:25. De quiz staat bekend om de ronden: 3-9-6, open deur, puzzel, galerij, collectief geheugen en het finalespel. Er doen er meerdere BN’ers (bekende Nederlanders mee) mee in het nieuwe seizoen zoals: Abdelkader Benali, Marloes Coenen, Jack Spijkerman en Chris Zegers. De presentatie is, ook in 2014/2015, in handen van Philip Freriks met als ‘jurylid’ de ‘altijd vrolijke’ Maarten van Rossem. Thuis kun je zelf de quiz downloaden met de gratis app voor de iPad, iPhone en Android!

De Slimste Mens december 2014 en 2015

De quiz genaamd De Slimste Mens is voor het eerst uitgezonden in 2012 en is in dat jaar en de jaren die daarop volgden, een enorme hit gebleken voor de publieke omroep. Voor het nieuwste seizoen dat vanaf maandag 15 december om 20:25 dagelijks op de buis te zien is. Het programma wordt uitgezonden op NPO 2, voorheen Nederland 2. Net zoals bij de voorgaande seizoenen kun je zelf de quiz ook spelen op de iPad, iPhone (iOS toestellen) en toestellen die met Android en de Google PlayStore werken.

Philip Freriks, de presentator van het programma

Philip Freriks Geboren in Utrecht op 27 juli 1944 en van beroep journalist en presentator. Hij is bij het grote publiek bekend geworden omdat hij in totaal bijna 13 jaar het NOS Journaal heeft gepresenteerd. Omdat hij zich regelmatig versprak tijdens de presentatie van het journaal kreeg hij van het publiek de bijnaam ‘Philip de Hakkelaar’. Hij is tevens bekend als presentator van het Groot Dictee der Nederlandse taal en de ‘quiz met een knipoog’ De Slimste Mens. Deze quiz presenteert hij met als jurylid Maarten van Rossem.

Maarten van Rossem

Geboren in Zeist op 24 oktober 1943 en van beroep historicus, Amerika-deskundige en algemeen geschiedkundige. Hij heeft daarnaast een brede algemene interesse en kan hele avonden aan elkaar praten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Maarten van Rossem kun je vaak tegenkomen bij het programma De Wereld Draait Door en in het verleden bij Pauw en Witteman. Daarnaast zorgt hij, soms onbedoeld, voor grappige momenten bij de quiz De Slimste Mens van Nederland 2. Ook in het nieuwe seizoen van 2014/2015 is hij wederom te zien als eenmansjury.

Wie doen er mee in 2015?

Naast het bekende duo Philip Freriks en Maarten van Rossem zijn er onder andere de volgende bekende Nederlanders te zien als kandidaten in het televisieprogramma:

 • Adelkader Benali
 • Marloes Coenen
 • Chris Zegers
 • Jack Spijkerman
 • Janny van der Heijder
 • Annemarie van Gaal
 • Renske Leijten
 • Renate Gerschtanowitz-Verbaan
 • Hella Hueck

Gratis De Slimste Mens App downloaden en prijzen winnen!

Ook in het nieuwe seizoen van de winter 2014/2015 kun je zelf de thuis spelen door deze te downloaden op je mobiele telefoon of tablet. In de applicatie moet je tegenstanders (vrienden of onbekenden uit heel Nederland) uitdagen om zo tegen elkaar te strijden in de ronden: 3-6-9, open deur, puzzel, galerij, collectief geheugen en het finalespel. Wie aan het einde van een week (dus ook zaterdag en zondag) het meeste punten heeft gehaald van Nederland, krijgt een mooie prijs van het televisieprogramma. Voor Windows en BlackBerry apparaten is de app niet beschikbaar. De app kan worden gedownload via iTunes of de Google Play Store. De applicatie is en blijft gratis in gebruik en maakt geen gebruik van reclames of in-app aankopen.

De Slimste Mens voor iPad en iPhone (iOS downloaden)

Stap voor stap: hoe download je de app voor op de iPad, iPhone of een andere tablet/smartphone met het besturingssysteem van Apple iOS.

 1. Ga naar de AppStore van Apple
 2. Zoek naar: De Slimste Mens
 3. Kijk goed of je de app van ontwikkelaar NCRV download
 4. Klik op gratis en downloaden
 5. Vul uw iTunes wachtwoord in
 6. Open de app op uw homescherm

De Slimste Mens app voor Android toestellen

Stap voor stap: hoe download je de app voor op Android toestellen zoals de Samsung Galaxy.

 1. Druk op de snelkoppeling van de Play Store
 2. Zoek rechts bovenaan naar “De slimste”
 3. Druk op De Slimste Mens van ontwikkelaar NCRV
 4. Druk op installeren en download de gratis applicatie
 5. Open de app via de snelkoppeling die is aangemaakt tijdens het downloaden

Uitzending gemist van het programma in seizoen 2014/2015?

Vanaf 15 december 2014 wordt de quiz uitgezonden vanaf 20:25 op NPO 2 (voorheen Nederland 2). Gemiste uitzendingen kun je gratis terugkijken via de website Uitzending Gemist van de publieke omroep.

http://www.chronique.nl/