Restaurant Kellys
Image default
Dienstverlening

De Herkomst van Psychologie

Van twee Griekse woorden: psyche, wat de geest of de ziel betekent en logos, wat studie betekent, de wetenschap Psychologie wordt al jaren bestudeerd en gedefinieerd door veel mensen doorheen de jaren. Hilgard, Morgan, Silverman en Schlesinger zijn er slechts een paar. Een kleine analyse van hun voorgaande definities van psychologie laat gelijklopende punten zien: Psychologie is de wetenschappelijke studie van het gedrag van levende organismes; de term gedrag betekent niet alleen de fysische reacties en observeerbaar gedrag van de mens; en gedachten, gevoelens en attitude zijn ook gelinkt aan de term gedrag.

De eerste doelen van Psychologie zijn vooral om gedrag te omschrijven, identificeren, begrijpen en uit te leggen, om de factoren te kennen en om het gedrag te controleren en veranderen. Psychologen passen vaak hun kennis en begrip van menselijk gedrag toe om problemen op te lossen en te helpen in onze gemeenschap. Verschillende soorten specialisaties in Psychologie werden bestudeerd om een beter begrip van deze wetenschap te krijgen.

Daaronder vallen de traditionele velden, die vooral bestaan uit: Klinische Psychologie die met de diagnose, behandeling en evaluatie van psychologische problemen te maken heeft. Het heeft ook te maken met Psychiatrie, die zich bezighoudt met meer serieuze problemen;
Begeleidingspsychologie dat zich bezighoudt met het uitvoeren, opslaan en interpreteren van psychologische testen;
Opleidings- of Schoolpsychologie dat te maken heft met het leren en aanpassen van studenten;
Gemeenschapspsychologie, dat te maken heeft met problemen van de ouderen, gevangenen en andere problemen in de samenleving.

Het focust zich ook op toegankelijke zorg voor deze mensen. Sociale Psychologie houdt zich dan weer bezig met het gedrag van een persoon individueel en in groepen; Industriële of Organisatiepsychologie dat zich bezig houdt met de problemen van mensen op het werk; Persoonlijkheidspsychologie, dat gaat over de uniekheid van een persoon; Ontwikkelingspsychologie dat zich bezig houdt met factoren die groepen van mensen beïnvloeden; Experimentele Psychologie die zich focust op basis van wetenschappelijk onderzoek; Fysiologische Psychologie die zich bezig houdt met de functies van de hersenen; en Vergelijkingspsychologie die zich right tot de verschillende soorten.

Er is ook Ingenieurspsychologie dat op zoek gaat naar de relatie tussen mensen en machines; en Psychofarmaca dat dan weer gaat over de relatie tussen gedrag en geneeskunde.

Verder zijn de laatste Psychologievelden die recent ontwikkeld zijn: Gezondheidspsychologie, dat zich richt op multidimensionale aanpakken en de nadruk leggen op levensstijl en gezondheidssystemen; Sportpsychologie dat psychologische principes toepast om de prestaties te verbeteren en van een deelname te genieten; Multiculturele Psychologie die de rol van cultuur in het begrijpen van gedrag, gedachten en emoties; en Vrouwenpsychologie die de nadruk legt op hoe belangrijk het is om onderzoek en onderzoek naar vrouwen te promoten.

Psycholoog Rotterdam Depscycholoog.nl

https://www.depsycholoog.nl/rotterdam/