Restaurant Kellys
Image default
Rechten

Advocaat Alimentatie

Lukt het je niet om overeenstemming te bereiken over alimentatie, dan kun je hulp krijgen. U kunt er altijd voor kiezen om in zee te gaan met een advocaat voor alimentatie of mediator. Een bemiddelaar werkt alleen als je op een of andere manier met elkaar kunt communiceren. Lukt dat niet of ben je helemaal tegen de alimentatie, dan zal je genoodzaakt zijn om de hulp van een alimentatie advocaat in te roepen. Voor het berekenen van de alimentatie heeft de advocaat financiële gegevens van u en de ex nodig. De advocaat zal om bepaalde documenten vragen en de ex vragen om alle benodigde documenten te verstrekken. Wanneer deze documenten de benodigde documenten hebben ontvangen, wordt de berekening voor alimentatie gedaan. Uw alimentatie advocaat voert de berekeningen voor u uit. Daarom zal hij/zij zijn best doen om de berekening van de alimentatie zo goed mogelijk in uw voordeel te laten verlopen.

Alimentatie verzoek starten

Uw advocaat voor de alimentatie dient een verzoek in bij de rechter. In uw verzoek moet u uitleggen waarom u wilt krijgen wat u wilt. De rechtbank zal dan vervolgens een origineel verzoekschrift sturen naar diegene die u om alimentatie vraagt. Maakt uw alimentatieverzoek onderdeel uit van het echtscheidingsproces? Het alimentatieverzoek maakt dan onderdeel uit van het echtscheidingsverzoek. Wil u kinderalimentatie aanvragen en heeft u wettelijk recht op partneralimentatie of gezamenlijke alimentatie? U kunt het verzoek om partneralimentatie toevoegen als u een verzoek om kinderalimentatie indient. De rechter behandelt het verzoek in één procedure.

 

Niet eens met alimentatie verzoek?

Bent u niet tevreden met het verzoek om alimentatie? Het is mogelijk om dit aan uw rechter te laten weten. Hierin kunt u een verweerschrift of tegenverzoek indienen. Dit moet u binnen de deadline indienen: vanaf het moment dat u dit verzoekschrift heeft ontvangen. U heeft recht op 4 weken als u binnen Nederland bent en 3 maanden als u buiten Nederland woont. Zoekt u of uw partner een tijdelijke voorziening, ook wel een voorlopige voorzieningsprocedure genoemd, dan is de termijn korter.

https://henkelmanvannimwegen.nl/alimentatie/