Nieuwe artikelen

Wat zijn Tapas in Spanje, en waar zijn ze ontstaan?

Wanneer je aan de Spaanse keuken denkt, is tapas meestal het eerste wat in je opkomt. Tapas zijn een belangrijk aspect van de Spaanse cultuur omdat ze lekker eten combineren met gezellig samenzijn met vrienden. De Spaanse tapascultuur heeft zich ook uitgebreid naar andere landen als een populaire methode om een traditioneel instituut te moderniseren.

Wat zijn tapas eigenlijk?

Over de oorsprong van tapas doen veel verschillende verhalen de ronde. Volgens de mythe zou koning Alfonso X van Castilië in de 13e eeuw tapas hebben uitgevonden. De koning kon slechts in beperkte hoeveelheden eten en drinken terwijl hij herstellende was van een ziekte. Hij verordonneerde dat alle dranken met iets te eten moesten worden gegeven nadat hij weer gezond was geworden. Een andere mythe gaat dat arbeiders uit de lagere klasse hun loon aan drank in plaats van aan voedsel besteedden en daardoor beschonken en rumoerig werden. Om de zaken onder controle te houden, beval de koning dat elke kop alcoholische drank vergezeld moest gaan van een bord met voedsel.

Tapa is afgeleid van het Spaanse werkwoord tapar, dat “bedekken” betekent. Volgens de mythe reisde koning Alfonso XIII op een winderige dag naar Cádiz en stopte hij in een taveerne. De barman legde een plakje ham bovenop de cocktail om het stof en zand buiten te houden. De koning was er zo weg van dat hij nog een drankje bestelde. Sommigen beweren dat tapas werden uitgevonden om de onaangename geur van een slechte wijn te verdoezelen of om vervelende vliegen weg te houden. Welke versie van het verhaal je ook gelooft, we kunnen het er allemaal over eens zijn dat tapas verrukkelijk zijn en dat tapas catering bedrijven een blijvertje zijn.

De huidige Tapas Cultuur in Spanje

Tapas zijn tot op de dag van vandaag in traditie geworteld. In verschillende Spaanse steden, zoals Granada, kun je fantastische tapas gratis bij je drankje krijgen. In andere steden, zoals San Sebastián, zijn de tapas ook bekend als pintxos meer gourmetten en moeten ze worden besteld.

De meeste mensen gaan “voor tapas”, wat een recentere toevoeging aan het gebruik is. Dit betekent dat ze beginnen met een biertje en een tapa in het ene restaurant voordat ze naar het volgende gaan en daar tapas bestellen, zodat ze een avond hebben om nieuw eten en drinken te proberen.

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Restaurantkellys.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Italiaans restaurant in Breda voor zakelijke diners met klasse en rust

Zakelijk dineren draait allang niet meer om enkel eten. De omgeving, de service en de sfeer bepalen minstens zo sterk het succes van een afspraak. In Breda bevindt zich een locatie waar zakelijke gesprekken in een ontspannen setting kunnen plaatsvinden, zonder aan professionaliteit in te boeten. Barlucca, gelegen aan het Van Coothplein, combineert Italiaanse elegantie met gastvrijheid en discretie. Een stijlvolle omgeving waarin netwerken of het sluiten van een deal eenvoudiger wordt. Dit Italiaans restaurant in Breda biedt zowel overdag als ’s avonds een aangename plek om in rust te overleggen, zonder dat het formeel aanvoelt. Informeel tafelen met Italiaanse verfijning Wat dit restaurant bij uitstek geschikt maakt voor de zakelijke markt, is de combinatie van verfijnde keuken en toegankelijke sfeer. Geen stijf gedekte tafels of formeel gedoe, maar een warme, professionele uitstraling waarin gesprekken natuurlijk verlopen. Van een compacte zakenlunch tot een uitgebreid diner: de kaart biedt voor elke

Gepubliceerd door Restaurant Kellys.nl