Restaurant Kellys
Image default
Eten en drinken

Waarom moet je glucose en fructose combineren in sportdranken?

Wanneer je langdurige inspanning moet leveren heeft je lichaam aardig wat te verduren. Om de prestaties van je lichaam op het juiste niveau te houden kun je fructose en glucose innemen. Deze koolhydraten zorgen ervoor dat je lichaam net dat beetje extra kan geven om een topprestatie te leveren. Aangezien glucose en fructose door andere eiwitten worden opgenomen in het lichaam is het goed ze te combineren. Zo krijg je meer koolhydraten binnen dan wanneer je enkel glucose inneemt.

Meer koolhydraten door combinatie

Als je als sporter veel van de combinatie binnenkrijgt, kan dit een positief effect hebben op je prestaties. Je lichaam kan door de hogere dosis veel meer aan en dit was vooral wanneer de koolhydraten via een sportdrank ingenomen werden. Het is wel zo dat het per sporter en zelfs per sport verschilt, hoeveel van glucose en fructose ingenomen moet worden. Een hardloper bijvoorbeeld kan onderweg moeilijker eten en drinken. Door de combinatie van glucose en fructose in te nemen tijdens het lopen, krijg je toch genoeg binnen om je batterij toch vol genoeg te houden om je lichaam prestaties te laten leveren.

Laat je adviseren

Of je zelf ook glucose en fructose in moet nemen hangt dus af van welke sport je beoefend en hoe intensief. Sommige sporters nemen een verkeerde dosis in en dit kan leiden tot prestatieverlies en kan je er maag- en darmklachten aan overhouden. Voor de juist dosis kun je dus het beste naar een diëtist of specialist gaan en je laten adviseren wat het beste voor jou is. Bedenk wel dat in de sportdranken energie zit en daarmee dus ook calorieën. Wanneer je af wil vallen is het dus geen goed idee dit soort sportdranken te drinken. Deze extra calorieën moet je namelijk ook weer verbranden en moet je dus dubbel zoveel bewegen om gewicht te verliezen.

 

https://www.sporthorloge365.nl/