Restaurant Kellys
Image default
Banen en opleidingen

Teamleider Elektrotechniek

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling Onderhoudsdienst HTD telt meer dan 800 medewerkers en bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen vakkennis op het gebied van onderhoud en techniek. Bij Tata Steel uit IJmuiden is HTD een organisatie die systeemonderhoud en troubleshooting implementeert. Het bijzondere aan werken op deze afdeling is dat je collega’s in verschillende fabrieken niet alleen collega’s zijn, maar ook je klanten. Een echte HTD kan je het beste omschrijven als een oplossingsgerichte technisch expert.

Jouw verantwoordelijkheden

Heb jij ervaring als manager in een technisch / industriële werkomgeving? Dan is deze functie iets voor jou! Managementervaring is echter niet vereist. U kunt zich bijvoorbeeld ontwikkelen vanuit een functie van senior werkvoorbereider / technisch coördinator / supervisor (op voorwaarde dat u over de juiste bekwaamheid beschikt om een ​​groep elektrotechnici te leiden). Elektrische kennis is een strikte vereiste.

Wat ga je doen?

Als teamleider geef je leiding aan ongeveer 15 professionals die zich bezighouden met verschillende elektrotechnische producten. Ze houden zich bijvoorbeeld bezig met de constructie, montage, montage, onderhoud en inspectie van elektrische schakelaars en schakelkasten, productieapparatuur en kraanapparatuur, panelen en consoles. Daarnaast werken ze aan diverse telecommunicatiesystemen voor toegang en controle, inbraakpreventie, interne communicatie en camera’s voor procesbewaking. Je zorgt ervoor dat het hele werkproces van de afdeling op rolletjes loopt en je geeft je medewerkers ruimte om verantwoordelijkheid te nemen, wat bijdraagt ​​aan het creëren van een prettige werkomgeving. Je bent nauw betrokken bij de dagelijkse praktijk en vervult daarin een voortrekkersrol. Daarnaast zullen we regelmatig studenten naar onze afdeling laten komen om “praktisch huiswerk” te leren. Het leiden van deze studenten behoort ook tot de taken.

Hoe ziet je dag er uit?

Zo kun je om 7 uur ’s ochtends tegelijk met het team starten. Deze mensen bekijken zelf het rooster en weten wat ze die dag gaan doen, maar je kunt daar de laatste minuut van het rooster met hen afstemmen en ervoor zorgen dat ze volledig voorbereid zijn op het werk. Zolang iedereen onderweg is, kunt u onmiddellijk diepgaand plannen om probleemgevallen of andere taken op te lossen en te bespreken met relevante mensen. De coördinator zorgt voor een juiste ondersteuning bij het implementatieontwerp. Ook klachten of issues van klanten kun je afhandelen omdat ze niet achterblijven. Je gaat regelmatig naar je werk om te kijken of alles in orde is. Hier voer je soms toezichthoudende taken uit of doe je inspecties. Een keer per week moet u een ochtendtraining doen of “een week kijken” om iedereen bij te praten en met de medewerkers over de actualiteit te overleggen. Het organiseren van een toolboxmeeting is uw verantwoordelijkheid, maar overweeg ook om zorg te dragen voor het wagenpark en de tools en om de werkplek en auto’s netjes te houden. Je wilt er zeker van zijn dat er een akkoord is bereikt, dus volg het schema, werk af, etc. Uiteraard ben je ook verantwoordelijk voor voortgangs- en evaluatiegesprekken met medewerkers en de ontwikkeling van medewerkers.

Wat heb je bereikt over drie jaar?

Als je terugkijkt op de afgelopen drie jaar, zul je zien dat je elke workflow, van orderontvangst tot uitvoering, bent blijven verbeteren. Zo zorgt u voor een verbeterde leverbetrouwbaarheid en zorgt u ervoor dat onze klanten kunnen vertrouwen op een hoog serviceniveau. Het opleiden en ontwikkelen van medewerkers heeft de afdeling naar een hoger niveau getild.

Wat deze functie bijzonder maakt?

  • Je krijgt de leiding over een team van experts en kunt ervoor zorgen dat zij hun werk goed kunnen doen en zich verder kunnen ontwikkelen.
  • Je maakt deel uit van het team, maar je moet er ook voor zorgen dat je een lijn trekt die consistent is met het HTD-beleid.
  • U kunt uw creativiteit gebruiken om oplossingen te vinden voor klantproblemen en verder gaan dan uw eigen processen en afdelingen.

Jouw profiel

Daarnaast is in deze functie een hoog beveiligingsbewustzijn erg belangrijk:

Heb je een volledige MBO4 / HBO opleiding in elektrotechniek, elektronica, energietechniek, installatietechniek of meet- en regeltechniek?

Het is het beste als je meerdere jaren ervaring hebt als manager in een technisch / industriële werkomgeving. Dit is echter niet vereist! Kan doorgroeien vanuit de functie van senior werkvoorbereider / technisch coördinator / supervisor. Je bent empathisch en weet wat er met je medewerkers gebeurt. Of je nu kunt communiceren, je legt goede verbindingen tussen de werkvloer, klanten, andere disciplines en management. Bent u besluitvaardig en neemt u zonder aarzelen moeilijke beslissingen. Kunt u flexibel overschakelen naar een alternatief plan in een snel veranderende situatie?

https://www.vindazo.nl/keywords/telecom-engineer.html