Restaurant Kellys
Image default
Banen en opleidingen

Operator/Technieker Waterzuivering

Rivieren en rivieren weer schoonmaken? Kun jij de regen goed aan? Dat is ons doel voor Aquafin! Elke dag werken we met meer dan 1.000 medewerkers aan de ontwikkeling en het beheer van de infrastructuur voor de behandeling van huishoudelijk afvalwater.

Aquafin is een jong bedrijf met een bloeiende business en een rijke portefeuille aan projecten. Start je carrière bij ons en creëer een omgeving voor de volgende generatie.

Functieomschrijving

 • Pas je technische kennis toe op de schone waterwegen en beken van Hasselt en omgeving.
 • Je werkt dichtbij je huis en werkt vaak buiten.
 • Als operator kunnen jij en je collega’s zorgen voor een optimale werking van de zuiveringsinfrastructuur om de waterkwaliteit te verbeteren!

Wat doet de operator / technicus bij de waterbehandeling?

Wat je als waterzuiveringsoperator / -technicus moet doen, is waar Aquafin voor staat: zuivering van rioolwater in Vlaanderen. Zorg er samen met je collega’s voor dat de zuiveringsinfrastructuur optimaal functioneert om de waterkwaliteit te verbeteren!

Dagelijks bezoek je verschillende rioolwaterzuiveringsinstallaties, pompstations en collectoren in de teamruimte. Hier kunt u een monster nemen, de meetwaarde controleren en indien nodig de procesmeetwaarde aanpassen.

Je neemt deel aan het wachtsysteem van het team. Als het apparaat tijdens het bekijken mislukt, kunt u u bellen.

Om alles in het verwerkingsproces goed te beheersen, is een administratieve opvolging nodig. Dit kunt u onder andere doen op basis van rapportages.

U schat correct in welke aanpassingen in het proces nodig zijn voor het goed functioneren van de infrastructuur in het behandelgebied.

Met uw technische kennis kunt u enerzijds elektrische en mechanische storingen opsporen en anderzijds zorgen voor preventief onderhoud. Voor vragen kun je altijd terecht bij je collega’s en teamcoördinator.

Profiel

 • Je hebt minimaal een van de volgende ervaringsgebieden:
 • elektriciteit
 • Elektrische installatietechniek
 • Industriële onderhoudstechniek
 • Ook mensen na school zijn welkom!
 • Een sterke interesse in waterzuivering en procesmanagement is essentieel.
 • Je hebt een goede industriële elektriciteitskennis, mechanische basiskennis en algemene technische kennis.
 • Veilig werken heeft uw hoogste prioriteit!
 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Het is voor jou geen probleem om na de trainingsperiode in het wachtsysteem te komen.
 • Je wilt werken aan een beter milieu en een betere waterkwaliteit
 • Je werkt graag in teamverband, maar zelfstandig werken houdt je niet tegen.

Aanbod

Het werk dat je bij Aquafin doet, geeft je een uniek gevoel van voldoening dat je inderdaad hebt bijgedragen aan het verbeteren van het milieu. Je werkt met meer dan 1.000 collega’s aan schone waterwegen en leefomgevingen die dagelijks in harmonie met water leven.

Aantrekkelijk salarispakket, met heel wat extralegale voordelen (fietsverhuurplan, hospitalisatieverzekering, gsm-abonnement, maaltijdbonnen, …).

Het resultaat van je dagelijkse werk wordt beloond: je ziet het zuivere water terugstromen in de beek!

Als machinist heb je verschillende banen, werk je vaak buiten en moet je regelmatig de deur uit.

Aantrekkelijk verlofpakket (vrij te kiezen aantal dagen), dagwerkfunctie.

Je komt terecht op een bruisende werkplek waar je je carrière verder kunt ontwikkelen. Dankzij uitgebreide training, jobrotatie, coaching en focus op persoonlijke groei, heb je grip op je eigen ontwikkeling.

In de talrijke evenementen die door en voor Aquafinners worden georganiseerd (personeelsfeesten, afterworks, fietstochten,…) ontmoet je collega’s op verschillende manieren.


https://www.vindazo.be/vacatures/technische.html