Restaurant Kellys
Image default
Eten en drinken

De voordelen van een zakenlunch met ondernemers

Hoe succesvol je ook bent in de zakenwereld, netwerken is essentieel. En wat is een betere manier om te netwerken dan tijdens een ouderwetse zakenlunch? Maar niet zomaar een lunch – een lunch met ondernemers. Hier zijn vier redenen waarom je vandaag nog tijd moet maken voor een zakenlunch met ondernemers.

1. Je leert je collega’s beter kennen

Er gaat niets boven een zakenlunch om je collega’s beter te leren kennen. Je kunt veel leren over iemand wanneer je samen een maaltijd deelt, van hun eetgewoonten tot hun gespreksvaardigheden. Werk je in Amsterdam, dan vind je de leukste zakenrestaurantjes op de site eteninnoordholland.nl. En natuurlijk kunnen er tijdens de lunch altijd wel wat kantoorroddels worden uitgewisseld. 

2. Je bouwt betere relaties op met je zakenpartners

Er wordt gezegd dat de beste weg naar het hart van een man door zijn maag gaat. Hetzelfde geldt voor het opbouwen van zakelijke relaties. Een maaltijd delen heeft iets dat communicatie en vertrouwen bevordert. Misschien is het omdat we minder op onze hoede zijn als we eten, of misschien is het gewoon omdat de kans groter is dat we elkaar vinden als we samen het brood breken. Wat de reden ook is, het valt niet te ontkennen dat zakenlunches een effectieve manier kunnen zijn om sterke relaties met je partners op te bouwen.

3. Het is een goede manier om nieuwe ideeën op te doen

De zakenlunch is niet alleen een geweldige manier om een band op te bouwen, maar ook een uitstekende gelegenheid om te brainstormen over nieuwe ideeën en strategieën. En als je zich bijzonder ambitieus voelt, kun je het lunchuur zelfs gebruiken om advies te geven aan collega-zakenmensen. Houd het gesprek wel zakelijk – niemand wil horen over je laatste vakantie of hoezeer je je schoonouders haat. Door de focus op het werk te houden, haal je het meeste uit je zakenlunch en kom je weg met nieuwe ideeën die je in de praktijk kunt brengen.

4. Je kunt netwerken tijdens je zakenlunch

Een zakenlunch is een geweldige manier om te netwerken. Hoe je dit doet staat op de site van ondernemersnetwerken.nl. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten, hun bedrijven leren kennen en potentiële klanten vinden. Bovendien is het een geweldige manier om het kantoor te verlaten en wat plezier te maken! Maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een zakenlunch plant. Ten eerste, zorg ervoor dat je een goede locatie kiest. Een te lawaaierig of te druk restaurant kan het moeilijk maken om te horen en gehoord te worden. Ten tweede, vergeet niet jouw visitekaartjes mee te nemen. Wissel ze uit met je mede-eters zodat je na de maaltijd contact kunt houden. En tot slot, zorg ervoor dat je verstandig eet. Op die manier maak je een goede indruk. 

 

Als je op zoek bent naar een manier om vooruit te komen in het bedrijfsleven, is netwerken met ondernemers de manier om te gaan. Een lunchbijeenkomst kan je helpen relaties op te bouwen die later hun vruchten afwerpen.