Restaurant Kellys
Image default
Aanbiedingen

Cilindersloten

Een inbraak is iets wat iedereen wel eens zou overkomen, tenminste, wanneer iemand niet kiest voor het beste slot. Een goed slot is namelijk de beste manier om er voor te zorgen dat een inbreker niet zomaar de woning in kan komen. Er zijn verschillende keuzes die u kunt maken qua sloten. In deze tekst gaan we je laten zien welke keuzes je het beste kunt maken wanneer je op zoek bent naar het juiste slot en op die manier hoef je je dus geen zorgen te maken wanneer je van huis weg gaat.

Cilindersloten voor een veilige woning

Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je het slot voor koopt. Een inbraak kan een heel vervelende gebeurtenis zijn. Het is niet alleen zo dat je in een woning komt waar dingen uit gestolen zijn, maar het kan ook een vreselijk onveilig gevoel geven dat er iemand in jouw woning is geweest toen jij weg was of toen je lag te slapen. Voorkomen is dan het beste wat je kunt doen en dat kun je dus ook het beste doen door middel van een goed slot. Om precies te zijn een cilinderslot. Een cilinderslot werkt als volgt. Het slot bestaat uit een cilinder waar kleine stiftjes in zitten. Deze zijn specifiek zo gemaakt zodat de sleutel die bij het slot hoort er in past en andere sleutels het slot niet kunnen openen. De stiftjes passen namelijk precies om de sleutel en wanneer je deze in het slot steekt, komen de stiftjes precies in de juiste positie en kan het slot opengedraaid worden. Wanneer er een andere sleutel in komt, kunnen de stiftjes dus wel in beweging komen, maar omdat deze dan niet goed staan, wil het slot vervolgens niet open. Dat maakt het heel lastig om het slot te openen door middel van andere manieren. Toch zijn cilindersloten niet voldoende om inbrekers te weren.

Kerntrekbeveiliging is het antwoord

Inbrekers kennen namelijk tegenwoordig een techniek die kerntrekken heet. Bij deze techniek gebruikt de inbreker een boor om een grote schroef in het cilinderslot te draaien. Vervolgens trekken zij deze schroef er weer uit en is het slot dus kapot. De inbreker heeft op dat moment de mogelijkheid om naar binnen te komen en daarom is het belangrijk om een slot te kopen die ook kerntrekbeveiliging heeft. Het slot heeft dan een stalen brug waardoor het niet zomaar mogelijk is om de schroef er in te draaien. Het slot is dan ook niet zomaar open te krijgen met de nieuwe techniek dus. Zoals je merkt moet je mee gaan met de tijd. Inbrekers leren steeds weer nieuwe technieken kennen om een slot open te breken en wanneer je het huis wil beschermen, is het belangrijk om ook mee te gaan qua slot.

Tot slot

Mocht je een slot zoeken om je veilig te voelen wanneer je het huis afsluit dan is het belangrijk om te gaan voor cilindersloten die daarnaast ook beveiligd zijn tegen kerntrekken.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/