Restaurant Kellys
Image default
Vervoer en transport

Wat zijn spanning, wattage, capaciteit en hoe ze samenwerken?

De wereld van elektrische steps voor het eerst betreden kan voor veel mensen verwarrend zijn. Dat was het zeker voor mij.

Al die termen, volt, watt, ampère, getallen, metrieken, vergelijkingen, kunnen een beetje ontmoedigend zijn. Mensen die deze termen voor het eerst tegenkomen, zoals ik een paar jaar geleden was, vinden dit misschien bijzonder moeilijk.

Het goede nieuws is dat ze er alleen aan de oppervlakte ingewikkeld uitzien. Het ziet er alleen angstaanjagend uit vanwege het ontbreken van een goede handleiding, waarin alle termen eenvoudig worden uitgelegd.

Binnen een paar minuten ben je in staat om letterlijk elke statistiek te begrijpen die belangrijk is voor het begrijpen en kiezen van een elektrische step. U vermindert uw afhankelijkheid van monteurs, marketeers en andere ‘experts’.

Wattage elektrische step

Vermogen is de belangrijkste maatstaf voor een elektrische step. Het is ook algemeen bekend als wattage. Dit is een metriek die zal beschrijven hoeveel vermogen de motor genereert. Het vermogen wordt gemeten in Watt, met het symbool “W”.

Wattage heeft een grote invloed op de meeste van de belangrijkste prestatieaspecten.

Het volgende hangt grotendeels af van wattage en niet veel anders:

  • topsnelheid die de step kan

  • maximale hoeken bereiken die de step kan beklimmen

  • maximale belasting die de step kan dragen

Daarnaast zal het motorvermogen hebben ook enige invloed op het bereik.

Normaal gesproken hebben budgetsteps tussen de 200 en 600 watt aan vermogen. Dat levert meestal topsnelheden op tussen 25 km/u en 35 km/u.

De krachtigste elektrische steps kunnen echter een wattage van 5000 watt aan echt vermogen bereiken, en ze kunnen net zo snel als 100 km/u of meer!

Als je dieper in de technische details wilt duiken, raad ik aan om te beginnen op de Wikipedia-pagina over Watts.

Reëel versus piekmotorvermogen

U dient zich ervan bewust te zijn dat er twee veelvoorkomende manieren zijn waarop merken elektrische steps motorvermogen beschrijven: echt vermogen en piekvermogen.

Simpel gezegd, het vermogen dat de motor in de loop van de tijd levert, kan variëren. Afhankelijk van andere omstandigheden kan dezelfde motor meer of minder vermogen produceren. Dit komt omdat motoren thermische limieten hebben voordat ze beginnen te verminderen in prestaties of volledig uitvallen.

Het vermogen dat de motor het grootste deel van de tijd produceert, staat bekend als echt vermogen, en dat is de meest nauwkeurige metriek .

Soms kan het vermogen dat de motor produceert groeien. Het maximale vermogen dat de motor kan produceren, staat bekend als piekvermogen.

Merken geven er vaak de voorkeur aan om te adverteren wat het piekvermogen van de motor is, zonder aan te geven of ze het hebben over echt of piekvermogen. stroom. Als gevolg hiervan zien hun steps er krachtiger uit dan ze in werkelijkheid zijn voor mensen die hier niet bekend mee zijn.

Houd dit te allen tijde in gedachten bij het kijken naar motorvermogen. Als de statistiek niet aangeeft of het om het werkelijke of om het piekvermogen gaat, is het veilig om aan te nemen dat het werkelijk om het piekvermogen gaat.

Als u alleen het piekvermogen kent, kunt u het werkelijke stroom. Het werkelijke vermogen zal ergens tussen de 30% en 90% van het piekvermogen liggen. Gemiddeld is het werkelijke vermogen ongeveer 57% van het piekvermogen. Voor een supereenvoudige manier om de een op basis van de ander te berekenen, zie de echte en piekmotorvermogenomvormers.

Hoeveel watt hebben elektrische stepmotoren?

Nominale wattage voor elektrische step varieert van 250 Watt, helemaal tot 5000 Watt en meer. Gemiddeld over alle modellen komt het neer op 1145 watt. Maar dat aantal is te hoog vanwege de uitschieters met hoog vermogen, en de meeste populaire elektrische steps van tegenwoordig hebben tussen de 250 en 1000 watt.

De batterijcapaciteit van de elektrische step

De op één na meest belangrijke maatstaf om de prestaties van elektrische steps te begrijpen, is de energieopslagcapaciteit van de batterij. Een meer technische term die soms wordt gebruikt, is elektrische lading van de batterij.

De term spreekt voor zich. Het beschrijft hoeveel energie de batterij kan opslaan.

We meten de energieopslagcapaciteit in Wattuur, aangegeven met het symbool “Wh”.

Het zal de primaire factor achter het maximale bereik dat uw step kan leveren op een enkele batterijlading.

De meeste budgetsteps hebben doorgaans tussen de 150 en 500 wattuur. Dat resulteert in een actieradius tussen de 15 en 40 kilometer op één lading. Daarentegen kunnen de krachtigste en duurste steps met een groot bereik meer dan 100 kilometer afleggen op een enkele lading.

Soms laten fabrikanten andere statistieken over de batterij zien, zoals de capaciteit uitgedrukt in ampère-uren, of ” Ah”, en spanning uitgedrukt in Volt, of “V”. Als u deze twee waarden kent, kunt u eenvoudig de energieopslagcapaciteit van uw batterij in Wattuur berekenen door de Ampère-uren te vermenigvuldigen met de Volt. De formule ziet er als volgt uit:

1 Wh = 1 Ah * 1 V

Hoeveel batterijcapaciteit hebben elektrische steps?

Gemiddeld voor alle modellen, elektrische steps hebben een batterijcapaciteit van 700 Wattuur. De kleinste batterijen kunnen slechts 100 Wattuur hebben, maar de grootste kunnen wel 3000 Wattuur bereiken. De meeste scootmobielen hebben tussen de 250 en 700 wattuur.

Voltage elektrische step

In tegenstelling tot de andere elektriciteitsconcepten, is het voltage iets moeilijker om eenvoudig uit te leggen. Voor de doeleinden van deze gids zullen we er alleen een zeer brede en onnauwkeurige definitie van geven.

Zo eenvoudig mogelijk gezegd, de spanning zal van invloed zijn op hoe snel de energie van de ene elektrische component naar de andere gaat. Hoe hoger de spanning, hoe sneller de overdracht.

De energie in het elektrische stepsysteem beweegt in een dergelijke richting:

Stroomuitgang -> Oplader -> Batterij -> Motor

Componenten die elektriciteit overdragen, zoals de lader en de batterij, hebben spanningsniveaus op zowel het ontvangende als het gevende niveau. We noemen deze ingangs- en uitgangsspanningen.

De motor voert geen elektriciteit uit, daarom heeft hij alleen een ingangsspanning. Dit is ook het geval bij de deelstep van Hoppy.

Meestal gebruiken we spanning om alleen de batterij te beschrijven. De batterijspanning zal vaak verwijzen naar de uitgangsspanning van de batterij. Een groot deel van de elektrische steps heeft een batterij van 36 V of 48 V, aangezien dit vrij standaardspanningen zijn voor batterijen. steps met een hoger vermogen hebben accu’s met een hogere spanning, omdat hun motoren zo snel mogelijk meer energie nodig hebben.

Het ingangsvoltage van de motor wordt zelden gespecificeerd. Deze is gelijk aan of iets lager dan de uitgangsspanning van de accu.

De oplader heeft zowel ingangs- als uitgangsspanningen. De ingangsspanning bepaalt hoe snel hij elektriciteit van het elektriciteitsnet kan halen. Aan de andere kant bepaalt de uitgangsspanning hoe snel deze deze tijdens het opladen naar de accu overdraagt.

 

https://nr1elektrischestep.nl/collections/vmax