Restaurant Kellys
Image default
Eten en drinken

Hoe kun je zien of je vriescel aan vervanging toe is?

Als je in de horeca werkt wil je natuurlijk dat de apparatuur het allemaal zo lang mogelijk uithoudt. Soms is het echter nodig dat een Vriescel vervangen wordt, of dat er een nieuwe diepvireskast aangeschaft wordt. Er zijn dan ook altijd een aantal tekens die je dan in de gaten kunt houden. We zullen hier dan ook eventjes de meest belangrijke signalen voor je op een rijtje zetten. Als een van deze zich voordoet is dat al een teken voor vervanging.

Als er vaak ijs of rijp vormt

Wanneer je ziet dat er vaak ijs vormt dan kan het tijd worden om de vriescel vervangen. Dat geldt ook voor een diepvrieskast. IJs zal beginnen te vormen omdat er een verschil is tussen de temperatuur op verschillende plekken in de vriescel. Dan ontstaat er condensatie die zich dan op een gegeven moment omzet tot ijs. Dit is een teken dat de vriescel niet meer overal dezelfde temperatuur kan verschaffen. Dat is natuurlijk een probleem, want als je daar niet voor kan zorgen dan loopt ook het eten in de vriescel zelf risico. Het is natuurlijk ook niet fijn vanwege het feit dat ijs nogal glad kan zijn en je niet wil uitglijden.

Als er zich elektrische of temperatuur problemen voordoen

Een van de grootste problemen die zich kunnen voordoen is een probleem waarbij de vriescel niet meer goed de temperatuur vast houdt. Dit staat los van het feit of er ijsvorming is. Als je het op een vriespunt instelt, maar je merkt aan de lucht dat het niet koud genoeg is dan is er waarschijnlijk een koel element wat heeft gefaald. Op dat punt is het vaak een betere keuze om de diepvrieskast of vriescel te vervangen. Reparatie kan natuurlijk ook, maar zeker als je een ouder apparaat hebt ben je vaak beter af door nog gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen in de markt.