Restaurant Kellys
Image default
Marketing

Alles over servies bedrukken: tips en voordelen

Servies bedrukken is een populaire keuze voor zowel particulieren als bedrijven die een persoonlijk tintje willen toevoegen aan hun eet- en drinkgerei. Of je nu een uniek cadeau zoekt, je bedrijf wilt promoten of een speciale gelegenheid wilt markeren, bedrukte serviesstukken kunnen een blijvende indruk maken. In deze blog bespreken we de voordelen van servies bedrukken, de verschillende methoden die beschikbaar zijn en beantwoorden we veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Voordelen van servies bedrukken

  1. Personalisatie: Bedrukte serviesstukken kunnen volledig gepersonaliseerd worden met namen, logo’s, foto’s of teksten. Dit maakt ze ideaal voor persoonlijke geschenken, bruiloften, jubileums en bedrijfsmarketing.

  2. Professionele uitstraling: Voor bedrijven kunnen bedrukte serviesstukken bijdragen aan een professionele uitstraling in kantines, vergaderruimtes of tijdens evenementen. Ze helpen bij het versterken van je merk en zorgen voor een coherente look.

  3. Unieke cadeaus: Bedrukte serviesstukken zijn unieke en memorabele geschenken voor vrienden, familie of collega’s. Ze laten zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te creëren.

Methoden van Bedrukken

Er zijn verschillende technieken om servies te bedrukken, elk met zijn eigen voor- en nadelen:

  1. Zeefdruk: Een klassieke methode waarbij inkt door een fijn gaas wordt gedrukt. Zeefdruk is duurzaam en geschikt voor grote oplages, maar minder gedetailleerd voor complexe ontwerpen.

  2. Sublimatie: Deze methode gebruikt warmte om inkt in het servies te brengen. Het resultaat is een kleurrijk, duurzaam ontwerp dat bestand is tegen wassen. Sublimatie werkt het best op polyester gecoat servies.

  3. Digitale print: Ideaal voor kleine oplages en complexe, kleurrijke ontwerpen. Digitale print biedt hoge resolutie en detail, maar kan duurder zijn per stuk.

Veelgestelde Vragen over Servies Bedrukken

Hoe lang duurt het om servies te bedrukken?

De doorlooptijd varieert afhankelijk van de gekozen methode en de oplage. Zeefdruk kan enkele dagen tot weken duren, terwijl sublimatie en digitale print vaak sneller zijn.

Is bedrukt servies vaatwasmachinebestendig?

Dit hangt af van de gebruikte inkt en methode. Over het algemeen zijn sublimatie- en sommige digitale prints vaatwasmachinebestendig, maar het is altijd goed om dit na te vragen bij de drukker.

Wat is de minimale oplage voor bedrukken?

Dit varieert per drukkerij en methode. Zeefdruk heeft meestal een hogere minimale oplage vanwege de setupkosten, terwijl digitale print geschikt is voor kleinere hoeveelheden.

Kan ik elk type servies laten bedrukken?

Niet alle materialen zijn geschikt voor elke drukmethode. Porselein en keramiek zijn populaire keuzes voor zeefdruk en sublimatie, terwijl glas en metalen bekers vaak digitaal bedrukt worden.

Conclusie

Servies bedrukken biedt talloze mogelijkheden voor personalisatie, promotie en cadeau’s. Door de juiste drukmethode te kiezen en goed na te denken over je ontwerp, kun je servies creëren dat zowel functioneel als memorabel is. Of je nu een speciaal cadeau wilt maken of je merk wilt versterken, bedrukte serviesstukken zijn een uitstekende keuze.