Restaurantkellys

Doe gezond en ga voor groentesappen!

Voor een gezondere levensstijl kan het goed zijn om groentesappen te gaan drinken. Een groentesap is een sapje dat wordt gemaakt van verschillende groentes. Er zijn een heleboel combinaties mogelijk met veel verschillende groentes. Zo kan je bietjes mixen met basilicum, wortel, en radijsjes. Soms doen mensen ook fruit bij de groentesappen in. Zo is er bijvoorbeeld een groentesap met wortel, sinaasappel, appel, en banaan. Er kunnen nog veel meer groentes en fruit in groentesappen. Bijvoorbeeld druif, pruim, framboos, spinazie, broccoli, boerenkool, blauwe bessen, bosbessen, bramen, aardbijen, tomaat, groene paprika, rode paprika, gele paprika, oranje paprika, komkommer en nog veel meer.

Waarom zijn groentesappen goed voor je?

Groentesappen zijn goed voor je omdat er heel veel vitaminen in groenten zitten. Volgens de schijf van vijf heb je per dag heel veel groente en fruit nodig om gezond te blijven. In groenten zit vitamine A, vitamine D, vitamine E, vitamine K, vitamine C, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B4, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B8, vitamine B11, vitamine B12, foliumzuur, biotine, thiamine en niacine. 

Wanneer kan ik ze drinken en waar kan ik ze kopen?

Je kan groentesappen op elk moment van de dag drinken. Je kan ze drinken als ontbijt, als tussendoortje of als avondeten. Je kan er een drinken na het sporten, na je werk, na school of in de auto. Je kan ze ook overal kopen. In de supermarkt, bij het benzine station, op het station, in een restaurant, soms zelfs bij drogisten. In de winkels staan ze meestal in de koeling zodat ze lekker koud blijven en de vitaminen beter bewaard blijven. Als je er een koopt maar niet meteen opdrinkt kan je ze thuis dus ook het best in de koelkast bewaren. Maar je kan ze natuurlijk ook meteen opdrinken als je dat lekker vind.